Timpul.md

Actualitate 29 Octombrie 2018 | 09:02

Un avion cu 189 de pasageri s-a prăbușit în Indonezia

Un avion de pasageri s-a prăbuşit în mare, în Indonezia, la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul din Jakarta. 189 de pasageri şi membri ai echipajului erau la bord. Nu se ştie la această oră dacă sunt supravieţuitori.

Aparatul de zbor aparţine companiei low cost indoneziene Lion Air şi făcea o cursă internă, dinspre capitală câtre una dintre insule. A pierdut legătura cu turnul de control la 13 minute după ce s-a desprins de la sol, când se afla deasupra mării. Apoi a dispărut de pe radare.

Pe internet au apărut deja fotografii din larg cu pete de combustibil şi obiecte despre care se crede că sunt resturi ale aeronavei prăbuşite în mare. Au fost mobilizaţi 150 de salvatori, printre care se află şi 30 de scafandri.

Adâncimea apei în zona în care se crede că s-a prăbuşit avionul este între 30 şi 35 de metri. Aparatul era un model nou de Boeing 737, care zboară din 2016.

Dar potrivit unui expert consultat de BBC, este vorba despre un model cu probleme încă de la început, inclusiv dificultăţi în menţinerea altitudinii.

Compania care opera cursa nu este la primul accident. În 2013, o aeronavă a ajuns în apele mării după o aterizare ratată, dar toţi cei 108 aflaţi la bord au supravieţuit. În 2004, o altă aterizare ratată a dus la moartea a 25 de pasageri.

Lion Air face curse către 126 de destinaţii şi este a doua cea mai mare companie low cost din sud estul Asiei.

Muhmmad Syaugi, şeful serviciilor de urgenţă: Cronologia cursei JT610 Lion Air este aceasta: am primit un raport de la turnul de control la ora 6:50 şi un mesaj care ne informa că s-a pierdut contactul cu zborul JT610. Operaţiunea ar putea să fie rapidă cu ajutorul celorlalte instituţii. Sunt convins că armata şi poliţia ne vor ajuta să accelerăm procesul. Potrivit informaţiilor preliminare sunt 189 de oameni la bord, pasageri şi membri ai echipajului.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus