Actualitate

Un avocat îşi acuză colegii de breaslă de încălcarea dreptului la apărare

Ţaulean şi-a argumentat acuzaţiile în baza cazului clientei sale, Maria Olaru, care a fost părăsită de către un avocat în biroul ofiţerului de urmărire penală, în timpul interogatoriului, iar alţi doi avocaţi ar fi admis tacit încălcările normelor de drept comise de către poliţie şi procurori.

Apărătorul susţine că femeia era şantajată de către procurori şi poliţişti pentru că ar fi depus anterior plângere pe numele unui poliţist, care ar fi maltratat-o. Pentru că aceasta nu şi-a retras plângerea, poliţia sectorului Ciocana i-a intentat dosar penal pentru huliganism, iar ulterior i-au mai intentat încă un dosar penal pentru aceeaşi infracţiune, după ce a avut o criză de nervi în biroul ofiţerului de urmărire penală.

„Maria Olaru a fost ameninţată că va fi aruncată în subsol, a fost provocată şi drept rezultat a avut o cădere nervoasă. În loc să fie chemată ambulanţa, ei au filmat-o, fără ca să o prevină, i-au efectuat percheziţie corporală în prezenţa bărbaţilor, iar în câteva ore i-a fost intentat dosarul penal şi înaintată ordonanţa de învinuire. Dosarul este evident unul fabricat, iar avocaţii, în loc s-o apere, au mers mână în mână cu poliţiştii şi procurorii”, a declarat apărătorul.

Maria Olaru a declarat în cadrul aceleaşi conferinţe de presă că este persecutată după ce a depus plângere penală pe numele poliţistului pentru maltratare. „M-au prevenit că dacă nu-mi retrag plângerea, atunci voi fi închisă”, a spus femeia.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *