Timpul.md

Actualitate 22 Octombrie 2015 | 14:13

Un bărbat a băgat în sperieți oamenii legii din PMAN: Avea în mână o grenadă

Un bărbat în vârstă de 55 ani, participant la conflictul transnistrean, în stare de ebrietate alcoolică, s-a apropiat de un echipaj de patrulare al poliţiei, având în mână o grenadă de luptă F1. Incidentul a avut loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale(PMAN), pe 20 octombrie.

Poliţiştii i-au luat din mână grenada, la care lipsea inelul de siguranţă. Imediat au fost informaţi geniştii. Grenada a fost ridicată, sigilată şi transportată în laboratorul criminalistic pentru efectuarea expertizei, iar bărbatul reţinut şi escortat la poliţie pentru audieri. El a declarat că grenada ar fi păstrat-o de pe timpul conflictului transnistrean, însă nu a putut explica concis poliţiştilor, care ar fi fost scopul lui.

Astfel bărbatul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore în Izolatorul de Detenţie Preventivă al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău, fiind cercetat penal pentru huliganism. Legislaţia penală în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 3 până la 7 ani. Totodată, după efectuarea expertizei balistice, nu este exclus faptul că va fi iniţiată o cauză penală pentru păstrarea ilegală de arme şi muniţii.

Poliţia capitalei reaminteşte persoanelor despre faptul că predarea de bună voie a armelor de foc sau muniţiile pe care le deţin fără autorizaţia corespunzătoare sunt scutite de răspunderea penală.

sursa: politik.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus