Timpul.md

Actualitate 28 Aprilie 2015 | 13:37

Un bărbat din capitală, luat pe sus de oamenii legii după ce a devenit agresiv în public: Avea asupra sa arme și muniții

Un bărbat din capitală a ajuns pe mâna oamenilor legii după ce a devenit agresit în public, având asupra sa un pistol automat de tipul „AKSU”, calibrul 5,45 mm, precum şi muniţii păstrate ilegal.

Serviciul specializat 902 al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău a fost alertat de angajaţii pazei unui centru comercial, iar la fața locului au fost orientate câteva echipaje de patrulare, precum şi grupa operativă din cadrul IP Centru al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău în contextul elucidării tuturor circumstanţelor.

Individul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore în Izolatorul de Detenţie Preventivă al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, iar pe cazul dat au fost pornite două cauze penale pentru purtarea şi păstrarea ilegală de arme şi muniţii, precum şi pentru huliganism.

Legislaţia penală în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 3 până la 7 ani. Ulterior, fiind efectuate percheziţii la domiciliul lui, poliţiştii au depistat acte de identitate cu semne evidente de falsificare, ştampile şi alte documente ce prezintă interes organului de urmărire penală.

Direcţia de Poliţie a mun.Chişinău reaminteşte că, persoana care a predat de bună voie arma de foc sau muniţiile pe care le deţinea fără autorizaţia corespunzătoare este liberată de răspundere penală.

sursa: timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus