Timpul Local

Un bloc ÎNTREG din Stăuceni a fost IZOLAT din cauza contaminării cu COVID-19 a unei singure persoane

Primăria anunță că blocul locativ cu 386 de apartamente a fost izolat pentru că s-a depistat un caz de infectare cu virusul COVID-19.  

„Având în vedere înregistrarea unui caz de infectare cu COVID-19, în acest bloc locativ cu 386 de apartamente, prin Dispoziția nr. 4, din 6 aprilie 2020, a Comisiei pentru Situații Excepționale din comuna Stăuceni s-a decis instituirea regimului de izolare a locatarilor acestui bloc pentru o perioadă de 14 zile (pâna la data de 16 aprilie 2020)”, se spune pe pagina de Facebook a Primăriei Stăuceni.

Pe perioada regimului de izolare, locatarii vor respecta unele condiții: zilnic vor trebui să informeze prin telefon medicul de familie despre starea lor de sănătate, doar un membru al familiei va putea să iasă, de 2-3 ori pe săptămână, pentru a procura produse alimentare și de primă necesitate sau medicamente. În cazul ieșirii din blocul de locuit, persoana va purta mănuși, mască sau alte materiale de protecție, de unică folosință sau reutilizabile (eșarfă sau alte accesorii vestimentare), în vederea recuderii riscului de transmitere a virusului;

De asemenea, persoanele aflate în carantină (care au fost în contact cu persoane confirmate pozitiv la COVID-19) li se interzice să părăsească locuința, în caz de necesitate pentru aprovizionare cu produse alimentare și de primă necesitate sau medicamente, vor lua legătura cu Punctul de Dirijare pentru Situații Excepționale.

Accesul în bloc este interzis.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *