Lumea

Un chinez a încercat să scoată din Rusia 28 de Kg de labe de urs himalayan

 Conform Agerpres, labele de urs sunt considerate o delicatesă în bucătăria chineză. În plus, la fel ca şi coarnele şi oasele altor animale, ele constituie materie primă pentru anumite leacuri din medicina orientală tradiţională. 

Încărcătura a fost identificată la controlul automobilului de către echipa de inspecţie la ieşirea din regiunea rusă Primorie spre China.

"La controlul maşinii, în garnitură a fost identificat un obiect suspect. Vameşii au controlat şi au descoperit pachete în care se aflau 24 de labe de urs îngheţate, în greutate de 28 de kilograme", a afirmat un reprezentant al Serviciului vamal pentru agenţia rusă de presă. 

Şoferul chinez a afirmat că a cumpărat labele de urs din Rusia şi intenţiona să le utilizeze în China pentru leacuri. 

Vameşii au transmis încărcătura inspecţiei veterinare. Potrivit unor date preliminare, sunt labe de urs himalayan, specie care populează sudul regiunii Habarovsk din Primorie. 

Ursul himalayan se distinge prin pata albă în formă de litera "V" pe piept, este aproape de două ori mai mic decât ursul brun şi se hrăneşte, în mare, cu vegetaţie. Această specie a fost înscrisă, multă vreme, pe lista speciilor ocrotite de lege, dar din 1989, ursul himalayan poate fi vânat.

Sursa: Jurnalul National

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *