Actualitate

Un copil a decedat după ce a căzut de la etajul 5

Ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Briceni, Aliona Bulgari, a declarat că tragedia s-a produs în jurul orei 18.30, iar în urma leziunilor primite copilul s-a stins la spital. Băieţelul, singurul copil al familiei, era acasă doar cu mama. Anchetatorii investighează circumstanţele producerii tragediei.

Anul trecut, doar în perioada mai-august, s-au înregistrat cel puţin cinci cazuri în care copii cu vârsta până în 5 ani au căzut de la etaj. Trei dintre aceste cazuri au fost fatale. La începutul lunii curente, încă un copil de 2 ani a murit căzând de la etajul 9 al unui bloc de locuit din Chişinău. Medicii atenţionează că anume în perioada estivală sunt frecvente cazurile când copiii, lăsaţi nesupravegheaţi, se urcă pe pervaz, se sprijină de plasele pentru insecte şi cad în gol.

Specialiştii recomandă părinţilor să mute mobila de lângă fereastră, să blocheze accesul copilului pe balcon sau chiar să menţină ferestrele închise cu mecanisme speciale. Mai multe sfaturi privind evitarea căderilor de la înălţime a copiilor pot fi văzute în acest spot. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *