Actualitate

Un ex-parlamentar riscă opt ani de ÎNCHISOARE: A prejudiciat statul cu 700 mii de lei

Potrivit datelor Procuraturii Generale, în anul 2012, Curtea de Apel Chişinău a obligat statul să-i achite fostului deputat Sandulachi un prejudiciu moral şi material în valoare de 400 mii de euro pentru tergiversarea examinării unui dosar de-al său. Chiar dacă decizia instanţei nu era irevocabilă, Ministerul Finanţelor a dispus executarea acesteia şi a transferat banii pe contul bancar al fostului deputat.

Ulterior, procurorii au contestat la Curtea Supremă de Justiţie decizia Curţii de Apel Chişinău, care lăsa bugetul de stat fără mai bine de șase milioane de lei. În consecinţă, după mai multe procese de judecată, CSJ a decis ca Sandulachi să primească doar 1000 de euro, iar restul banilor să-i restituie statului.

Cunoscând despre decizia CSJ, fostul deputat a ridicat din contul bancar 700 mii de lei, pe care i-a folosit în scopuri personale. Pînă în prezent, suma de 399 mii de euro nu a fost restituită la bugetul de stat de Pantelei Sandulachi, mijloacele băneşti fiind scoase din circuitul financiar, prin care fapt au fost aduse prejudicii grave intereselor publice.

Fostul ministru al Finanţelor care a autorizat ilegal, în anul 2012, transferul din bugetul de stat a 400 mii de euro în beneficiul lui Sandulachi, a fost deja condamnat la trei ani închisoare cu suspendare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe termen de cinci ani.

Dacă va fi găsit vinovat de samavolnicie, Sandulachi riscă de la trei pînă la opt ani de detenţie. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *