Actualitate

Un grup de activişti cere demisia ministrului de interne

Potrivit activiştilor, mai mulţi ofiţeri de poliţie au aplicat forţa fizică şi mijloace speciale faţă de protestatari, în pofida faptului că printre protestatari erau persoane în etate şi copii. „Ceea ce au făcut autorităţile pe 27 august în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi în apropiere de monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt este culmea fărădelegii”, a menţionat Alexandr Petcov, fost deputat. Potrivit lui, este iminentă demisia ministrului de interne, Alexandru Jizdan, şi a şefului IGP, Alexandru Pânzari, pentru admiterea acţiunilor violente de Ziua Independenţei.

Potrivit protestatarilor, poliţiştii puteau evita aplicarea gazelor lacrimogene împotriva mulţimii şi puteau folosi alte metode pentru dispersarea oamenilor, or poliţiştii erau în număr mai mare decât manifestanţii.

Comentând acuzaţiile aduse de activişti, ministrul de interne a menţionat, într-o conferinţă de presă, că protestatarii au încercat să rupă cordonul de poliţişti care asigura ordinea publică şi au încercat să întrerupă activitatea artistică a copiilor în PMAN.

Potrivit oficialului, unii cetăţeni nu au avut posibilitate să privească parada îndeaproape inclusiv din vina celor care au provocat tensiunile în centrul capitalei. „Noi am fost nevoiţi să luăm măsuri de securitate sporite inclusiv pentru a proteja miile de oameni care au avut program, care au evoluat în faţa mediului diplomatic”, a afirmat Alexandru Jizdan.

Un grup de oameni a protestat de Ziua Independenţei în centrul capitalei, exprimându-şi nemulţumirea faţă de amploarea evenimentelor festive organizate cu ocazia aniversării, dar şi faţă de actuala conducere a ţării. La intersecţia bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt cu strada Bănulescu-Bodoni, dar şi în apropiere de Arcul de Triumf, protestatarii au încercat, fără succes, să rupă cordonul de poliţişti ca să poată trece mai aproape de oficialităţile care au venit să urmărească ceremonia de inaugurare a sărbătorii şi parada militară. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *