Actualitate

Un grup de astrofizicieni a găsit o planetă care poate susţine viaţa într-un sistem solar APROPIAT

Astfel, cercetătorii de la Universitatea Texas din Arlington (UTA) au demonstrat existenţa unei planete asemănătoare Terrei, în sistemul GJ 832. Lucrarea a fost publicată în The Astrophysical Journal, unde se precizează şi că se găseşte în zona habitabilă şi are o orbită stabilă, scrie Futurism.

Autorul principal al studiului, Suman Satyal, fizician la UTA, a precizat: „conform calculelor noastre, această planetă ar avea masa echivalaentă a 1-15 planete ca a noastră”.

Alexander Weiss, şeful catedrei de fizică de la UTA a susţinut şi el că „faptul că Dr. Satyal a fost capabil să demonstreze că planeta poate menţine o orbită stabilă în zona habitabilă a unei pitice roşii pentru mai mult de un miliard de ani este extrem de impresionant”.

Totuşi, nu există certitutinea totală că planeta GJ 832c chiar există. Predicţiile şi dovezile sunt însă însemnate, iar odată cu dezvoltarea continuă a tehnologiei şi elaborarea de noi abordări în exploarea spaţială noul studiu poate furniza indicii cu privire la o direcţie de explorare, una care promite descoperirea vieţii extraterestre.

descopera.ro
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *