Timpul.md

Eveniment 11 Martie 2013 | 16:10

Un inginer cadastral din Șoldănești este bănuit de amenințare cu omor

Inginerul cadastral de la primăria Șoldănești, Vasile Muștuc, a fost reținut de colaboratorii de poliție. 

Acesta l-ar fi luat la bătaie pe șoferul unui microbuz de pe ruta Chișinău-Socol pentru a recupera o sumă de bani, transmite postul de televiziune regional Impuls TV.

Pe 8 martie, microbuzul de pe ruta Chișinău-Socol condus de șoferul Ghenadie Pascari a fost oprit de o limuzină albă model Volvo. Proprietarul automobilului, Vasile Muștuc, l-ar fi scos afară pe șoferul microbuzului și l-ar fi luat la bătaie. Motivul încăierării ar fi fost o sumă de bani pe care Ghenadie Pascari o datora tatălui agresorului. „Am cumpărat ciment ca să-mi tencuiesc casa. Datoram o sumă de 15 mii de lei. Am înapoiat deja șase mii de lei. Ieșeam din Șestaci, transportam pasageri, când Vasile Muștuc a tras mașina la mijlocul drumului, s-a apropiat, a deschis ușa și a început să mă bată cu pumnii și picioarele. Eu îl știu pe taică-său, dar pe el îl văd prima dată”, de declarat Ghenadie Pascari. Vasile Muștuc ar fi oprit microbuzul de câteva ori ca să-l bată pe șofer. Alarmați, pasagerii au chemat poliția.

Potrivit ofițerului urmărire penală din Comisariatul Șoldănești, Sergiu Vădănescu, agresorii l-au amenințat pe șofer cu arma de foc și i-au sustras 2500 de lei. Organele de drept au pornit două cauze penale împotriva lui Vasile Muștuc, acesta fiind bănuit de „amenințarea cu omor”. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă 10 ani de închisoare.
 
Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus