Opinii și Editoriale

Un mare „NU”!

Nu m-au mirat deloc textele agramate, prost formulate, pline de calchieri din rusă, fără nici o apreciere a articolului hotărât din limba – să-i spunem de stat, ca să nu aibă scuză că nu știe româna. Inițial chiar mi-a trecut prin minte să fac pentru unii dintre dumneavoastră, care nu au internet, o selecție de „perle”, așa cum se fac listele după examenul de bacalaureat cu cele mai picante gafe, dar am zis că ce rost mai are dacă nici pagina lui Igor Dodon – vorba aia, fiu de profesoară de română – nu arată mai bine.

Eu cred că socialiștii au bani să angajeze un băiat care să știe să scrie corect, dar probabil nimeni nu se înghesuie să lucreze pentru ei sau poate că acești politicieni nu dau doi bani pe învățământ. Au rămas la pragul de colhoz făcut din analfabeți și oportuniști. Probabil, în mintea socialiștilor, un om care cunoaște gramatica limbii sale e un „culac”, un boier, un element periculos.

Însă nu gramatica e cea mai mare problemă, deși sunt de părere că nu e nici de ignorat, problema capitală e cea pe care am tot întâlnit-o la ei:
„Avem soluții și planuri concrete”. Chiar așa? Păi ce ați păzit, tovarășilor socialiști, până acum? De ce nu ați profitat de această campanie electorală ca să ni le arătați și nouă? Nu sub formă de promisiuni, că de promisiuni e acoperită țara, ci să ne spuneți clar cum v-ați gândit să vă îndepliniți promisiunile.

Am văzut că medicilor le-ați spus – citez – „un mare mulțumesc pentru meseria nobilă, pe care o practică zi de zi, cu dedicație”. Spuneți-ne și nouă un mare mulțumesc că trăim alături de voi, e exact ceea ce ne lipsește ca să fim fericiți. Așa, fericiți cu dedicație specială, tovarășe. Dacă ați întreba oamenii pe stradă, nu doar medicii, altceva nu le lipsește. Ei, ca să fie fericiți și îndestulați, au nevoie de un mare mulțumesc.

Un mulțumesc atât de mare încât să le ajungă tot anul: iarna să facă un pic de căldură în apartamente, vara să plătească facturi, în weekend să cumpere medicamente și, în timpul liber, să strângă gunoaiele din oraș și să găsească ceva bun de mâncare pentru toată familia.

Ce vom face pe 20 mai? Poate unii vor vota cu Andrei Năstase, alții cu Constantin Codreanu, poate cu Munteanu. Fiecare cu opțiunea lui, dar dacă, dragi alegători, vă pasă de orașul acesta și dacă pentru copiii voștri vă doriți un pic mai mult decât „un mare mulțumesc”, vă propun să îi spuneți lui Ion Ceban un mare NU la primăria Chișinăului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *