Timpul.md

Actualitate 19 Martie 2020 | 17:59

UN NOU CERNOBÎL /// În Rusia ar fi fost înregistrate 1.600 de decese provocate de noul coronavirus dar AUTORITĂȚILE AR ASCUNDE INFORMAȚIA

"În Rusia au fost înregistrate 1.600 de decese provocate de noul coronavirus, confirmate de analize", susține Valeri Solovei, cunoscut politolog rus, doctor în științe istorice, care a fost forțat să demisioneze din motive politice de la conducerea Departamentului de relații publice al MGIMO ( Institutul de Stat pentru Relații Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse).

Într-un interviu pentru radio "Eho Moskvî", Solovei a declarat că autoritățile ruse ascund adevărata dimensiune a mortalității provocate de coronavirus. „Nu trebuie să credem rapoartele conform cărora coronavirusul a ocolit deșertul arctic numit Rusia. Aceasta este o minciună absolută. De la mijocul lunii ianuarie, numărul de decese cauzate de coronavirus a fost confirmat în Rusia în cazul a cel puțin 1.600 de persoane", a declarat Valeri Solovei. „Explicația e simplă. Vă amintiți povestea cu Cernobîlul, inundațiile din Krîmsk. Ei ascund întotdeauna informațiile reale de noi, întotdeauna", a spus Solovei, transmite paginaderusia.

Potrivit politologului, cifrele mortalității coronavirus sunt confirmate prin analize. „Și nu vorbesc despre cele neconfirmate", a adăugat profesorul. La întrebarea jurnaliștilor, de unde a obținut aceste date, el a răspuns că, din fericire, „nu toți oficialii au conștiința pătată". De asemenea, Solovei a explicat schema modului în care autoritățile reușesc să ascundă datele privind mortalitatea cauzată de coronavirus: „Este foarte ușor. Pur și simplu se pune diagnosticul de pneumonie. Deoarece marea majoritate a decedaților – lucru tipic pentru toate țările în care a pătruns coronavirusul – sunt persoane în vârstă, se pune un diagnostic conform cu bolile asociate..."

Acest lucru, potrivit politologului, este realizat pentru a „demonstra că țara noastră este liberă de această nenorocire, iar managementul nostru politic, de stat și medical este excelent". Oficial, numărul de infectați cu COVID-19 este în Rusia de 114.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus