Cultură

Un nou film Charlie Chaplin a fost descoperit

 Comedia intitulata “A Thief Catcher” a fost filmata in 1914, dupa care acesta s-a pierdut. Filmul, care dureaza 10 minute, a fost descoperit de Paul Gierucki, istoric al cinemotografiei americane, care a cumparat o cutie de film marcata “Keystone” dintr-un targ de anticariat din Michigan.

Acesta a presupus ca este vorba de inca un film cu Poltistii din Keystone si nu l-a vizionat luni de zile. Cand in sfarsit s-a uitat la el, Gierucki a ramas surprins sa il vada pe Charile Chaplin imbracat in uniforma de politist, inarmat cu un baston. Istoricul si-a dat seama ca este vorba despre un film de la inceputul carierei comicului, doarece acesta are un rol destul de mic.
“E Chaplin!” a exclamat colectionarul de film Richard Roberts cand a vazut pelicula. “Chiar daca e imbracat in politist, restul caracteristicilor sunt aceleasi – mustata, mersul, felul de a fi”, a declarat Roberts.
In filmul respectiv, Chaplin, care era inca un actor necunoscut la vremea aceea, foloseste gesturile care urmau sa il faca celebru in Vagabondul. 
Filmul este regizat de Mack Sennett pentru compania de filme Keystone. 
Chaplin a facut zeci de filme intre 1914 si 1967, dar pelicula “A Thief Catcher” nu a fost niciodata mentionat in filmografia acestuia. 

Sursa: 9am.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *