Actualitate

Un nou penitenciar al capitalei va fi construit la Bubuieci

Potrivit unui comunicat, contractul a fost semnat și prevede 12 luni de activitate pentru definitivarea conceptului noului penitenciar. Clauzele acestuia au fost discutate de reprezentanții Unității de implementare a Proiectului de construcție (UIP) și ai companiilor de proiectare menționate. În cadrul unei ședinței de lucru arhitectul-șef olandez, Martin Van Dort, a prezentat deja schițele de proiect.

Amintim că, selecția finală a fost făcută în cadrul concursului internațional de achiziție a lucrărilor de proiectare, pe 8 septembrie 2016, după interviurile cu 3 companii străine selectate din cele 6 care și-au prezentat ofertele tehnice.

Companiile participante în competiție au fost evaluate cu succes, în strictă conformitate cu cele mai bune standarde internaționale, criteriile și regulile Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (CoE) și legislația națională.

Construcția viitorului penitenciar va contribui la realizarea obiectivelor Guvernului în reformarea organizării și managementului DIP, cu scopul stabilirii unor noi standarde de siguranță, securitate și disciplină, fără a afecta demnitatea deținuților, în conformitate cu Regulamentul CoE. 

sursa: 24h.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *