Timpul.md

Actualitate 16 Noiembrie 2017 | 12:50

Un șofer a accidentat MORTAL o femeie care mătura strada. Va sta la închisoare 15 ani

Un șofer care acum trei ani, a accidentat mortal o femeie care mătura strada, a fost condamnat, scrie stirilocale.md 

Cazul s-a produs în dimineaţa zilei de 27 iunie 2014, când inculpatul, care se deplasa la volanul autoturismului pe strada Mihail Kogălniceanu din capitală, nu a manifestat prudenţa la trafic, tamponând mortal o femeie de 72 de ani, care efectua activităţi de măturător stradal pe partea carosabilă. Ulterior, din inerţie, inculpatul a ajuns cu maşina într-un alt automobil, care era parcat pe marginea carosabilului.

Inculpatul nu şi-a recunoscut vina în săvârşirea infracţiunii incriminate, declarând că nu el s-ar fi aflat la volan, ci o altă persoană.

Tot el, peste trei luni de la comiterea accidentului, aflându-se în stare de ebrietate narcotică pe malul râului Nistru, şi-a omorât în bătăi amicul, cu care avuse un conflict.

Recent, pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul unei persoane, acesta a fost condamnat la 5 ani de închisoare. În total, pentru concurs de infracţiuni, prin cumul parţial al pedepsei stabilite, acestuia i-a fost stabilită o pedeapsă definitivă de 15 ani închisoare, inclusiv pentru comiterea omorului intenţionat.

De asemenea, acesta a mai fost privat şi de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 4 ani, cu încasarea din contul inculpatului în beneficiul proprietarei maşinii avariate a sumei de 50 mii lei, cu titlu de reparare a prejudiciului material. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus