Timpul.md

Actualitate 19 Octombrie 2018 | 15:06

Un ONG apropiat Maiei Sandu i-a pus pe un grup de copii de la un liceu să stea cu funia la gât. Reacția părinților

ONG-ul Amnesty International Moldova a organizat pe data de 18 octombrie curent o conferință de presă în care a cerut de la autoritățile Republicii Moldova să ceară de la președinția Turciei ca să întoarcă cetățenii turci ce au fost declarați indezirabili și îndepărtați de pe teritoriul Republicii Moldova.

În spatele reprezentanților ONG-urilor din țară, erau elevi minori. Părintele unuia dintre ei ne-a povestit că aceșia studiază la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Chișinău. Elevii ar fi fost trimiși la această conferință de către directoarea liceului, Olaru Valentina, care este o susținătoare activă a Maiei Sandu și deseori se întâmplă să facă propagandă politică în instituția de învățământ pe care o conduce.

Părintele ne-a povestit că în urmă cu câteva zile, reprezentanții Amnesty International Moldova au fost la liceu și au împărțit ecusoane elevilor. Acest lucru s-ar fi făcut pentru a avea un motiv în plus de a reveni peste câteva zile pentru a cere ceva în schimb elevilor. Peste două zile, reprezentanții acestui ONG i-a luat de la ore pentru a participa la o „lecție publică” organizată la hotelul Regency, dedicată profesorilor turci declarați indezirabili de SIS. Elevilor din clasele 9-11 le-au fost puși saci în cap și ștreang la gât, fiind nevoiți timp de jumătate de oră să asculte sentința unei judecătoare.

Sursa ne-a mai povestit că este revoltată de faptul că copilul său a fost folosit în jocul politic de profesori și ONG-iști.

„Nu înțeleg cum a putut doamna Valentina să autorizeze așa ceva. Eu îmi trimit copilul la școală pentru a învăța, nu pentru a fi luat de la ore pentru a sta undeva cu sacul în cap și ștreangul la gât. Dacă doamnei directoare îi pasă de soarta profesorilor turci de la liceul Orizont, trebuia dânsa să meargă la acest eveniment și să stea dumneaei cu ștreangul la gât.”

Părintele copilului ne-a rugat să îi păstrăm anonimatul pentru că ar putea să aibă probleme cu directoarea liceului care a autorizat copiii să participe la această acțiune.https://telegraph.md/

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus