Ultima oră

Un partid-glumă a câştigat alegerile

 “Cel mai bun partid”, creaţia comediantului Jon Gnarr a obţinut 34,7% din voturile locale din Capitală, în timp ce Partidul Independenţei, un partid serios, a primit doar 33,6% din voturi. Asta înseamnă că partidul va avea 6 din cele 15 locuri din consiliul local al Reykjavik-ului.

Victoria “Celui mai bun partid”, îl face pe Jon Gnarr favorit să devină primar al capitalei Islandei, o poziţie care s-a dovedit a fi o trambulină pentru politica naţională, scrie Wall Street Journal. “Echipa mea va trebui să lucreze la infrastructura partidului astfel încât oamenii să poată înţelege ce susţine Cel Mai Bun Partid şi să înţeleagă beneficiile a ceea e noi numim anarho-suprarealism”, a comentat Gnarr.

Campania partidului a fost una la fel de neconvenţională ca ideea de anarho-suprarealism. Videoclipurile de campanie îi înfăţişau pe candidaţi cântând împreună pe ritmurile piesei "Simply the Best" a Tinei Turner, promisiunile de campanie au inclus aducerea unui nou urs polar la Zoo, oferirea de prosoape gratuite la piscinele publice, dar şi construirea unui parc Disneyland la aeroportul din Reykjavik. De asemenea, Cel Mai Bun Partid a promis că va oferi un “viitor luminos” şi a sugerat că e timpul pentru “curăţenia generală”, scrie BBC News.

Cel Mai Bun Partid a fost înfiinţat cu numai 6 luni în urmă, iar comentatorii sunt de părere că a obţinut capital electoral de pe urma neîncrederii generale a islandezilor în politicieni lor mai ales după ce ţara a ajuns în prag de faliment după ce sistemul bancar i s-a prăbuşit în 2008.

Sursa: Realitatea

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *