Timpul.md

Actualitate 17 Ianuarie 2018 | 10:02

Un polițist a fost reținut de CNA pentru trafic de influență

Un ofiţer de investigaţii de la Inspectoratul de Poliție Râşcani a fost reținut aseară de DGT "Nord" a CNA şi procurorii anticorupție. Bărbatul este bănuit de trafic de influență şi va petrece următoarele 72 de ore în izolator.

Potrivit materialelor anchetei, pe parcursul anului trecut, polițistul ar fi pretins și primit mai multe sume bani ce nu i se cuvin, sub pretextul că are influență asupra procurorilor și judecătorilor să emită decizii favorabile pe un dosar.

Inițial era vorba despre 4 000 de lei pentru a determina un procuror din cadrul Procuraturii raionului Soroca să nu atace cu recurs o încheiere de judecată. Alți 200 de euro ar fi fost pretinși pentru a influența magistrații de la Curtea de Apel Bălți, și 250 de euro suplimentar, pentru ca cei din urmă să respingă recursul procurorului.

În după-amiaza zilei de ieri, polițistul a primit ultima tranșă de 250 de euro, transmişi sub controlul CNA, omul legii fiind prins în flagrant delict. Pe numele bănuitului a fost pornită o urmărire penală în temeiul art. 326 - traficul de influență. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 7 ani de puşcărie sau o amendă de până la 300 000 de lei.

Operaţiunea de reţinere a fost sprijinită de Serviciul protecţie internă şi anticorupţie al MAI, iar cazul se investighează sub conducerea Serviciului "Nord" al Procuraturii Anticorupție.  

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus