Timpul.md

Actualitate 25 Martie 2020 | 07:07

Un preot din R. Moldova s-a INFECTAT cu virusul COVID-10, după ce a vizitat o mănăstire din Ucraina. Cei peste 20 de enoriași care l-au însoțit, sunt suspecți

Un preot s-a imbolnavit de coronavirus, dupa ce a vizitat o manastire din Ucraina. Cei peste 20 de enoriasi care l-au insotit sunt acum suspecti. Totodata, un sat din Rascani si-a inasprit masurile de protectie, dupa ce in localitate au fost confirmate primele doua cazuri de Covid-19. Potrivit primarului, este vorba de un cuplu revenit din Franta, care a dat o petrecere, informează protv.md

Preotul din Stefan Voda, care a organizat excursia la un lăcaș sfânt din Ucraina a fost confirmat pozitiv la Covid-19. Acesta împreuna cu alți enoriași au revenit in țară pe 9 martie.

Potrivit Presedintelui Comisiei pentru situatii Exceptionale din Causeni, anume acest pelerinaj a si fost focarul infectiilor din sudul Moldovei.

Nicolae GORBAN, PRESEDINTELE COMISIEI PENTRU SITUATII EXCEPTIONALE, CAUSENI: “Acest focar, cum s-a spus anterior vine din acea deplasare, din Ucraina, Poceaev, care de fapt noua ne-a jucat festa in Raionul Causeni, dar nu numai, si in Transnistria, cum cunoastem Stefan Voda, Anenii Noi si Causeni.” 

mai multe detalii pe protv.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus