Timpul.md

Actualitate 5 Aprilie 2017 | 14:31

Un primar din Suceava, model pentru edilii din Moldova. Înfrățire pentru dezvoltare

Primarul comunei Cornu Luncii din județul Suceava, Gheorghe Fron, a devenit model și pentru primarii din Republica Moldova, care, prezenți la Cornu Luncii pentru a se înfrăți cu această localitate, au rămas impresionați de modul în care se face administrație în dreapta Prutului. 

Potrivit primarului din România, înfrățirea cu localitățile din Republica Moldova a fost făcută tocmai pentru dezvoltarea în parteneriat a comunităților.

„Șeful Raionului Orhei, însoțit de un primar, fost deputat din Republica Moldova, câțiva consilieri, un preot, un director de școală, vin în comuna Cornu Luncii și la Fântâna Mare. Vor să vadă proiectele, dar și să viziteze niște mănăstiri. Ei vin să vadă, la fața locului, cum arată școlile, cum arată drumurile, podurile, terenul de sport, proiectele care sunt realizate și care sunt în curs de realizare în comuna Cornu Luncii și în Fântâna Mare. Aici îi vor întimpina proiectanți și constructori, pentru a le da tot felul de detalii. Eu merg foarte des în Republica Moldova, sunt foarte atașat de ei, și am descoperit că sunt mult mai patrioți decât noi. Am văzut la ei proiecte făcute de polonezi. La noi este dată o lege că nu se pot face proiecte decât județele care sunt limitrofe Moldovei. Noi ne-am înfrățit pentru a putea, prin proiecte transfrontaliere, să facem și la ei, și la noi”, a declarat pentru SuceavaLive primarul comunei Cornu Luncii. 

infoprut.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus