Timpul.md

Politică 6 Noiembrie 2012 | 10:57

Un rival al lui Formuzal a fost ales președinte al Legislativului din Găgăuzia

Deputaţii Adunării Populare a Găgăuziei (APG) de legislatura a V-a au ales, luni, şeful Legislativului autonomiei pentru următorii patru ani. 

Reprezentantul organizaţiei Găgăuzia Nouă, omul de afaceri Dmitrii Constantinov, este noul preşedinte al Adunării Populare de la Comrat. 

Pentru el au votat 20 dintre cei 24 de membri ai legislativului din regiune, care au participat la ședință, iar contracandidatul său, Fiodor Gagauz, a primit un singur vot. Dmitrii Constantinov, care reprezintă o organzaţie rivală başcanului Mihail Formuzal s-a pronunţat pentru o bună cooperare dintre Adunarea Populară şi Comitetul Executiv, condus de Mihail Formuzal. De asemenea, el a vorbit despre paritate şi egalitate în relaţiile cu Chişinăul.
Pe 30 octombrie, în cadrul şedinţei APG, aleşii din regiune nu au reuşit să îşi aleagă conducerea, dar nici să formeze comisiile. Atunci, adepţii mişcării sociale „Găgăuzia Nouă” insistase să aibă loc turul de vot repetat, dar nu s-a acumulat numărul necesar de deputaţi în acest scop. Până la sfârşitul şedinţei – ora 19:00, în sala de şedinţe erau doar 14 din totalul de 35 de deputaţi.

Adepţii mişcării „Găgăuzia Nouă ”au argumentat nevoia de turul de scrutin repetat prin faptul că un buletin de vot a dispărut. În opinia lor, acesta ar putea fi al 18-lea buletin necesar, decisiv pentru alegerea candidatului mişcării, omul de afaceri, Dmitri Constatinov. Adepţii mişcării „Găgăuzia Unită”, care l-au propus în calitate de candidat pe preşedintele mişcării, Fiodor Gagauz, au boicotat al doilea tur de vot pentru preşedinţia APG.

Timpul.mdPe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus