Timpul.md

Actualitate 21 Iulie 2016 | 10:53

Un submarin nuclear britanic s-a ciocnit de un cargo, în apropiere de Gibraltar

Un submarin nuclear britanic va face o escală neprevăzută miercuri în Gibraltar în urma unei coliziuni cu un cargo în largul acestui mic teritoriu britanic de peste mări în sudul peninsulei iberice, a anunțat Ministerul Apărării britanic, relatează AFP.

„Submarinul a suferit daune externe, dar reactorul său nuclear nu a suferit absolut nici o avarie și nici un membru al echipajului nu a fost rănit în incident”, se afirmă într-un comunicat al ministerului. „Sântem în contact cu echipajul de pe cargo și informațiile preliminare sînt că nu a suferit daune”, a adăugat sursa citată, fără alte precizări.

Submersibilul HMS Ambush se pregătea să se scufunde și efectua exerciții de antrenament cînd s-a produs coliziunea, miercuri după-amiază. Submarinul urmează să ajungă în Gibraltar pentru verificări suplimentare, menționează ministerul.

Spania cere de decenii revenirea Gibraltarului sub suveranitatea sa, teritoriu stîncos de 7 km2 situat în sudul extrem al Peninsulei Iberice, pe care l-a cedat britanicilor în 1713.

Spania a propus un regim de suveranitate partajată asupra Gibraltarului după ieșirea Regatului Unit din UE care ar permite locuitorilor insulei să beneficieze în continuare de avantajele apartenenței la Uniunea Europeană.

agerpres.ro 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus