Externe

Un terorist din Statul Islamic a fost identificat printre imigranţi de poliţia italiană

Potrivit presei internaţionale este vorba despre tunisianul Ben Nasr Mehdi, implicat în activităţi de recrutare a noilor membri pentru Statul Islamic şi specialist în explozibil. Teroristul a fost reţinut şi se află în custodia autorităţilor italiene. În 2008, el a fost condamnat la 7 ani de închisoare în Italia, fiind învinuit că ar fi fost liderul unei grupări de jihadişti sirieni și afgani.

După ce a fost eliberat, acesta a părăsit ţara. Acum, însă, a revenit având o identitate falsă şi a cerut azil în acest stat.

Între timp, ţările europene încearcă să gestioneze fluxul de imigranţi care este în continuă creştere. Guvernul din Slovenia susţine că pe parcursul acestei săptămâni, între 20 şi 30.000 de refugiaţi ar putea ajunge la frontierele ţării.

Din această cauză, oficialii sloveni au avertizat că vor întări graniţele sale. Potrivit ONU, de la începutul acestui an, peste 800.000 de imigranţi au intrat în Uniunea Europeană, iar alţi peste 600.000 ar putea ajunge în statele comunitare în următoarele luni.

sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *