Eveniment

Un turc nervos a pus pe jar Aeroportul Chişinău

Alarma s-a dovedit a fi falsă, însă alerta nu s-a dovedit a fi un simplu act de huliganism, ci o istorie amoroasă mai mult decât complicată.

Astăzi, centrul operaţional al unei companii aeriene din Moldova, a recepţionat un apel din străinătate. O persoană a anunţat că la bordul avionului care circulă pe ruta Chişinău-Roma, care urma să decoleze se află o bombă.

Roman Podcorîtov, directorul general al Aeroportului Internaţional Chişinău: – La 12.50 a parvenit un sunet la Air Moldova de pe număr necunoscut sau strain, precum că ruta 891/9792, pe nava Airbus 320 este o substanță explozivă. Imediat s-a transmis către centrul operational al aeroportului această informatie. Prima prioritate a fost evacuarea persoanelor care deja se aflau la bordul navei. Echipajul tot a fost evacuat.
Persoanele care se aflau în incinta aeroportului nu au fost evacuate. La scurt timp după apel, la aeroport au sosit geniștii. După o verificare minuțioasă însă aceștia au stabilit că nu există nici un pericol. Totodată, reprezentanții companii aeriene, care au recepționat apelul spun că acest caz este unul ieșit din comun.

Cristina Lipovenco, manager situații excepționale: -Nu este un cetățean al Republicii Moldova, este puțin dezechilibrat psihic. A vorbit în limba turcă. E vorba de un bărbat…supărat pe o femeie.

Potrivit unor informații neoficiale, cel care a amenințat aeroportul cu un atentat de bombă, este un cetățean turc, care a fost căsătorit cu o moldoveancă. Acesta susține că femeia i-ar fi furat banii și ar fi fugit în Moldova. Mai mult, aceasta l-ar fi sunat din aeroport, și i-ar fi spus că pleacă la Roma. Astfel, bărbatul înfuriat a sunat la aeroport și a amenințat cu bombă aeronova de pe această cursă. Până la urmă s-a adeverit că nici un pasager de pe această rută nu a avut numele pe care l-a indicat cetățeanul turc. Ministerul de Interne va investiga acest caz împreună cu organele de resort din Turcia.

Eugen Onică, purtătorul de cuvânt al ministerului de interne: -Este un cetățean turc, care a telefonat de pe teritoriul Turciei, și acum colegii noștri de acolo au primit informații și vor verifica identitatea și motivele care l-ar fi făcut să anunțe despre un eventual dizpozitiv exploziv.

Sursa: tv7.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *