Timpul.md

Internațional 6 Aprilie 2017 | 07:28

Un turist finlandez s-a rătăcit în Cehia după ce a folosit o hartă de pe vremea Cehoslovaciei și s-a ales cu amendă

Un bărbat din Finlanda care s-a rătăcit în Republica Cehă după ce a condus mașina orientându-se conform unei hărți din perioada Cehoslovaciei a cerut ajutorul poliției pentru a găsi drumul corect. El a fost însă amendat și a primit interdicție de călătorie în această țară după ce și-a înecat amarul în alcool, informează miercuri DPA. 

Bărbatul în vârstă de 64 de ani s-a rătăcit în apropierea orașului Tachov după ce a condus mașina navigând conform unei hărți vechi, tipărită înainte de divizarea Cehoslovaciei, și a fost nevoit să apeleze în cele din urmă la o patrulă de poliție. Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, iar autoritățile au constatat că alcoolemia sa depășea limita legală.

Un tribunal a dispus amendarea bărbatului cu 19.000 de coroane cehești (749 de dolari) și suspendarea dreptului său de circulație în Republica Cehă pe o perioadă de trei ani. În plus, cetățeanul finlandez a fost obligat să părăsească imediat țara.

Bărbatul a declarat că a consumat alcool pentru a se calma.

Cehoslovacia s-a împărțit în mod pașnic, în 1993, în Republica Cehă și Slovacia. Mare parte dintre drumuri, care primiseră nume de comuniști, au fost redenumite după căderea Uniunii Sovietice, în 1989, precizează DPA.

sursa: agerpres.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus