Timpul.md

Actualitate 14 Noiembrie 2018 | 07:00

Un val de aer siberian lovește spațiul românesc. Meteorologii anunţă IARNĂ AUTENTICĂ peste doar câteva zile

Vremea continuă să se răcească, iar mâine am putea avea parte şi de primii fulgi. Noaptea izolat, iar ziua pe arii extinse vor cădea precipitații slabe sub formă de ploaie, la nord sub formă de lapoviță. Vântul va sufla din Sud-Est slab la moderat.


La Briceni și Soroca sunt prognozate şapte grade Celsius, iar la Bălți cu un grad mai puţin. La Orhei maxima va fi de cinci grade. La Tiraspol, Leova şi Cahul se vor înregistra trei grade, iar la Comrat termometrele vor arăta două grade.

În Capitală, în această noapte vor fi minus două grade, iar mâine trei grade. În următoarele zile, vremea se va menține rece. Cerul va fi variabil, iar ziua se vor atesta maxime de până la șase grade.

Mâine, în cea mai mare parte a Europei cerul va fi variabil. La Madrid se vor înregistra 18 grade Celsius. În capitala Franței vor fi 14 grade, iar la Londra cu un grad mai puțin. La Berlin termometrele vor indica 11 grade, iar la Roma se anunță 20 de grade.

La Viena meteorologii prognozează 12 grade, iar la Praga 10 grade. În capitala Poloniei cerul va fi noros şi vor fi 9 grade. La Budapesta se așteaptă 14 grade, iar la Belgrad cu două grade mai mult.

La București temperaturile vor ajunge până la 13 grade. La Atena va fi mai cald, cu maxime de 18 grade. În capitala Turciei se aşteaptă 9 grade. La Moscova şi Kiev cerul va fi acoperit de nori şi se vor înregistra câte zero grade Celsius.Valul siberian lovește joi

Răcirea semnificativă a vremii va fi simţită abia de joi, când aerul rece siberian ajunge în România. El va aduce, mai întâi în estul ţării, temperaturi la pragul îngheţului, chiar în timpul zilei, mult sub cele normale pentru această perioadă.

ALINA SERBAN, meteorolog ANM: Precipitaţiile se vor transforma treptat în lapoviţă şi apoi ninsoare în zonele mai înalte, spre sfârşitul săptămânii va predomina ninsoarea în zonele montane.

La munte va fi iarnă în toată regula, cu ninsoare şi viscol, iar stratul de zăpadă va depăşi 10-15 centimetri. Mai cald va rămâne doar în vest, unde se mai pot atinge 15 grade şi în zilele următoare.

Posibilă ninsoare la București
Dacă marți, în Bucureşti vor fi 9 grade, spre finalul săptămânii, temperatura va coborî la 6 grade, iar noaptea, odată cu temperaturile negative, am putea vedea şi primii fulgi de zăpadă. Meteorologii spun că, săptămâna viitoare, va fi iarnă autentică.

Vremea rece va rămâne în România până la sfârşitul lunii, aşa că zilele de minivacanţă dintre sărbătoarea Sfântului Andrei şi 1 decembrie ar putea veni cu ninsori atât la munte, cât şi în sudul ţării.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus