Timpul.md

Politică 2 Decembrie 2021 | 06:44

Un vicepreședinte CEC a propus excluderea Marinei Tauber din turul doi al alegerilor pentru primăria Bălți

Vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale Pavel Postică a propus un proiect de hotărâre privind excluderea din turul doi al alegerilor pentru primăria Bălți a candidatului Partidului Șor, Marina Tauber. În proiectul de hotărâre se menținează un șir de încălcări la capitolul finanțării campaniei electorale a candidatului Marina Tauber, în mod special, mâncarea oferită celor implicați în campania de promovare a candidatului Partidului Șor.

Paranteze.md menționează că zeci de simpatizanți ai Marinei Tauber, care a câștigat primul tur al alegerilor de primar de la Bălți pe 21 noiembrie au început un protest la sediul Comisiei Electorale în seara de 1 decembrie, în timp ce funcționarii electorali verifică raportul de cheltuieli pentru campanie prezentat de candidata Partidului Șor.

Tauber spune că se teme de excluderea sa din campanie și că CEC ar avea o comandă politică din partea președintei Maia Sandu să găsească încălcări în raportul de cheltuieli.

La o săptămână după primul tur de scrutin câștigat de Tauber cu aproape 48% din voturi, ministra de Interne, Ana Revenco, a declarat că poliția a trimis la CEC mai multe sesizări „în materie de corupere a alegătorilor” de către candidata Partidului Șor.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus