Actualitate

Unde vor vota studentii?

La alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie, studentii vor putea vota in localitatea unde-si fac studiile, sau in cea in care se vor afla in ziua alegerilor.Potrivit unui comunicat difuzat de CEC, studentii cu viza de resedinta temporara in camin, conform Codului Electoral, sunt obligati sa voteze la sectia de votare corespunzatoare adresei caminului respectiv. Pentru a vota la alta sectie, inclusiv la domiciliul permanent, ei pot depune o declaratie, pana maine, 26 iunie 2009 inclusiv, la organul administratiei publice locale din localitatea in care doresc sa voteze.

Declaratia se depune personal de catre solicitant la prezentarea buletinului de identitate cu fisa de insotire in original si in copie. Dupa depunerea declaratiei, persoanele vor fi inscrise in lista electorala de baza a sectiei la care urmeaza sa voteze. Daca viza de resedinta temporara in camin expira pana la data alegerilor parlamentare, atunci studentii voteaza la domiciliul permanent.

In cazul in care unii studenti nu vor reusi sa-si declare locul nou de sedere, ei pot sa se adreseze la biroul electoral al sectiei de votare in raza careia isi au resedinta actuala si sa-si ia un certificat pentru drept de vot, care le va permite sa voteze in oricare alta sectie de votare. Aceasta procedura va fi valabila in perioada 14-28 iulie curent. In baza certificatului pentru drept de vot, in ziua votarii, cetatenii se inscriu in lista suplimentara, iar certificatul va ramane la biroul sectiei de votare si se va anexa la lista suplimentara.

VOX POPULI

Pe 29 iulie, fiecare vot conteaza

Dupa protestele din 6-7 aprilie cel mai mult au avut de suferit studentii. Din acest motiv, ei nu mai vor ca istoria sa se repete si sunt dispusi sa se prezinte masiv la votare, pentru a schimba prin votul lor, nu prin proteste, soarta de mai departe a R. Moldova. Iata ce ne-au spus mai multi tineri cu care am realizat sondajul de mai jos.

Luminita Pascari,

USM, Facultatea de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii, an. II

Voi merge la alegeri pentru ca imi pasa de viitorul tarii mele. Voi avea grija sa pot vota in localitatea unde ma voi afla, dar nu la camin, unde am viza de resedinta.

Oxana Lacico,
UTM, Facultatea de Urbanism si Arhitectura, an. II

Am viza de resedinta in Chisinau si pe 29 iulie ma voi afla la tara. Dar indiferent de costul biletului pentru transport, voi veni in capitala sa votez, pentru ca vreau sa-mi decid singura soarta.

Ana Grosu,
UTM, Facultatea de Calculatoare, Informatica si Microelectronica, an. II

Din cauza fraudarii alegerilor din 5 aprilie nu sunt sigura de onestitatea viitoarelor alegeri. De aceea, pe 29 iulie voi merge neaparat in capitala sa votez.

Angela Isachi
USM, Facultatea de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii, an. II

Ziua de 29 iulie este declarata zi libera. Voi avea timp sa votez in localitatea unde am viza de resedinta. Va sfatuiesc pe toti sa votati cu sufletul, pentru viitorul tuturor tinerilor.

Alexei Cadaci,
ULIM, Facultatea de Relatii Economice Internationale, an. III

Alegerile sunt singura cale legala de a influenta viata politica a RM. Voi pleca sa votez la Nisporeni, unde am viza de resedinta.

Irina Cibotari
USM, Facultatea de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii, an. III

Voi merge la votare, deoarece conteaza fiecare vot. Numai impreuna putem schimba soarta tarii.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *