Externe

Ungaria va da Uniunea Europeană în judecată împotriva cotelor obligatorii de refugiaţi

Adoptată cu 154 de voturi pentru, 41 voturi contra și o abținere, decizia ar urma să permită prezentarea unei plângeri la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CEJ) la ‘începutul lunii decembrie’, a indicat ministrul justiției ungar Laszlo Trocsanyi.

Textul adoptat de forul legislativ ungar arată că principiul cotelor de redistribuire a refugiaților ‘nu ține cont de principiul subsidiarității și omite să le acorde parlamentelor naționale posibilitatea de a-și exprima opinia’ în acest domeniu.

Ungaria, Republica Cehă, România și Slovacia s-au pronunțat contra propunerii Comisiei Europene privind redistribuirea refugiaților între țările membre pe baza unor cote obligatorii, sistem adoptat de Uniunea Europeană pe 22 septembrie, amintește Reuters.

Ungaria a ridicat un gard de sârmă ghimpată la frontierele sale cu Serbia și Croația.

Într-o intervenție avută luni în parlamentul ungar, Viktor Orban a dat asigurări că ‘atât timp cât guvernul său va respira, nu vor exista cote, iar Ungaria nu va prelua niciun migrant’. ‘Noi vom decide pe cine lăsăm să intre în țara noastră și alături de cine vrem să trăim’, a adăugat el.

De la începutul anului până la închiderea frontierelor sale pentru refugiați, la jumătatea lunii trecute, Ungaria a fost tranzitată de circa 400.000 de migranți.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *