Actualitate

Unioniştii din România şi Republica Moldova vor sărbători, la Iaşi, Ziua Unirii Principatelor Române

Acţiunea 2012 va sărbători Mica Unire în cadrul manifestărilor oficiale dedicate evenimentului, din Piaţa Unirii, iar în cursul după amiezii va organiza Adunarea Generală, care va avea loc la Primăria Municipiului Iaşi.

"Steagurile tricolore uriaşe, pânzele cu mesaje referitoare la necesitatea reîntregirii naţionale şi cântecele patriotice vor reprezenta contribuţia unioniştilor la marcarea zilei de 24 ianuarie în piaţa centrală din Iaşi", se menţionează într-un comunicat de presă remis de Acţiunea 2012.

După încheierea manifestărilor oficiale, participanţii se vor reuni la primărie pentru a discuta despre realizările din Anul Centenar, pentru a alege structura executivă a Acţiunii 2012 şi pentru a anunţa calendarul campaniilor şi evenimentelor care se vor desfăşura pe parcursul anului 2019, în sensul Reunirii.

"În fiecare an sărbătorim Unirea Principatelor Române la Iaşi, locul unde România ‘s-a născut’ la 1859, atunci când unionistul Alexandru Ioan Cuza a început să împlinească visul de aur al românilor. Este o ocazie excelentă pentru a ne reîntâlni cu colegii noştri din toată ţara, primari care au adoptat Declaraţii de Unire în 2018, tinerii care au mers în Marşul Centenarului, pe cei care au fost implicaţi în campania ‘1 Milion pentru Unire’, dar şi pe aceia care împărtăşesc acelaşi ideal şi vor să ni se alăture", a declarat vicepreşedinte al Platformei Unioniste Acţiunea 2012, Ştefan Lupu, citat în comunicatul de presă.

AGERPRES/
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *