Timpul.md

Actualitate 21 Iulie 2017 | 16:11

UNIREA ROMÂNO-GĂGĂUZĂ: Comratul s-a înfrățit cu Slănic-Moldova

O nouă înfrățire între localitățile din România și Republica Moldova. Primăria orașului Slănic Moldova, România s-a înfrățit cu orașul Comrat (UTA Găgăuzia) din Moldova. Acordul de cooperare a fost semnat astăzi de către primarul de Slanic Gheorghe Baciu și primarul orașului Comrat Serghei Anastasov. 

Tot astăzi a început colaborarea economico-culturală dintre orașele Dărmănești, România și Vulcănești (UTA Găgăuzia), prin semnarea scrisorii de intenție pentru acordul de înfrățire.

„Este foarte important pentru noi să colaborăm cu frații de peste Prut, fie că vorbim aici de aspectele care țin de turism, de elementele culturale ori de aspectele economice. Consider că schimburile de experiență pe care le fac două unități administrativ-teritoriale care se înfrățesc sunt foarte importante și ajută la deschiderea unor noi orizonturi de colaborare pe viitor”, declară Gheorghe Baciu, primarul român.


Bazele acestei colaborări au fost puse în luna mai a anului curent prin semnare scrisorilor de intenție privind acordul de cooperare între Municipiul Comrat și orașul Slănic. 

Timpul.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus