Sport

Unirea Urziceni a destramat pe Glazgow Rangers

Glazgow Rangers – Unirea Urziceni 1-4 (1-1)

Marcatori: Vilana (minutul 2, autogol), respectiv, Bilasco (32), Laferty (49, autogol), McCuloch (59, autogol), Brandan (65).

„Unirea”: D. Tudor, Galamaz, Bilasco, Varga (89, Paduretu), Nicu (19, Onofras), Vilana, Brandan, Balan (75, S. Frunza), Fernandes, Maftei, Apostol.

Antrenor: Dan Petrescu.

Avertismente: Naismith (Rangers), respectiv, Brandan, Vilana (ambii „Unirea”)

Arbitru: Eric Braamhaar (Olanda).

Stadion: Ibrox (Glazgow), 40.000 de spectatori.

Mai putin obisnuita cu deplasarile de tipul celei din Scotia, invingatoarea editiei trecute a campionatului din Liga 1 a inceput timorat partida cu Rangers, gazdele plasandu-se hotarat in jumatatea adversa de teren. Colac peste pupaza, inca nu reusisera „uniristii” sa se adapteze la conditiile meciului ca au si incasat primul gol. In al doilea minut de joc, Ricardo Villana a deviat in propria poarta o minge sutata de Mendes din afara careului, dupa primul corner al scotienilor.

A urmat o dominare plenara a meciului de catre gazde pe parcursul unei jumatati de ora in care s-au remarcat si prin cateva ocazii de a marca. In minutul 32 insa, Marius Bilasco a deschis balul pe arena scotiana Ibrox, restabilind egalitatea. Brandan a centrat in urma unei faze personale in banda stanga, mingea a ajuns in fata portii, de unde Bilasco a reluat cu un sut in forta.
Cu cinci minute inainte de pauza, centralul olandez a dictat penalti pentru gazde dupa ce mingea trimisa cu capul de Weir il atinsese pe mana pe Bruno Fernandes in careul Unirii, insa Daniel Tudor a parat fenomenal sutul expediat de Davis.

Increzatori intr-o eventuala victorie, jucatorii lui Petrescu au luat cu asalt jumatatea de teren a gazdelor, iar dupa patru minute de la reluare au modificat din nou tabela de marcaj. In urma unei lovituri de colt, balonul a fost centrat in careu, de unde Bruno Fernandes, aflat cu spatele la poarta, a deviat spectaculos cu calcaiul, scotianul Lafferty reusind sa egaleze scorul autogolurilor.

Dupa doar zece minute a venit al treilea gol al „urzicenilor”, de asemenea dupa un autogol al gazdelor. De aceasta data, McCulloch a trimis cu capul in propria poarta dupa o centrare excelenta din lovitura libera executata de Tibi Balan.
„Cireasa de pe torta victoriei” campioana Romaniei a pus-o in minutul 65. O lovitura libera indirecta a Unirii a fost executata scurt la Brandan, care a stabilit scorul final de 4-1.

Intr-un alt meci al serii, Sevilla (Spania) a dispus in deplasare de VfB Stuttgart (Germania.)
Victoria de la Glazgow acorda Unirii o sansa unica de a se califica in optimile Ligii Campionilor Europeni. Astfel, in cele trei meciuri ramase de disputat, formatia lui Dan Petrescu trebuie sa obtina cel putin o victorie si un egal.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *