Sport

Unirea Urziceni paraseste Champions League

Discipolii lui Dan Petrescu vor evolua in play-off-ul Europa League

Doar un singur punct acumulat in ultimul meci international din anul curent ii era necesar campioanei de fotbal a Romaniei, Unirea Urziceni, pentru a se califica in etapa play-off a Ligii Campionilor Europeni, ale carei meciuri se vor disputa la primavara.

Unirea Urziceni a ratat sansa de a realiza aceasta performanta istorica la prima participare in cea mai importanta competitie din Europa fotbalistica. Printre miile de spectatori prezente in arena din Stuttgart s-a aflat si legenda vie a fotbalului german, Franz Beckenbauer. In lipsa lui Galamaz, capitanul de baza al Unirii, noul lider din teren a fost atacantul Bilasco. Din pacate, in aceasta formula inedita a efectivului, echipa lui Dan Petrescu nu a reusit sa obtina remiza mult ravnita.

Unirea a inceput cum nu se poate mai prost. In doar sase minute au reusit sa incaseze trei goluri. Primul gol a fost marcat de jucatorul roman Ciprian Marica, cu o lovitura de cap din marginea careului mic, dupa o centrare a gazdelor de pe extrema dreapta. Replica Urzicenilor a venit imediat, insa sutul lui Bilasco a fost respins in ultimul moment de redutabilul portar al nemtilor, Lehmann. In minutul opt, Trasch a scapat singur spre poarta Unirii si l-a invins pe lituanianul Arlauskis cu un sut la coltul lung din 17 metri, 2-0. Golul cu numarul trei a venit in minutul 11, cand rusul Pogrebniak a trimis balonul din careul mic, printre picioarele portarului Unirii.

In pofida atacurilor vertiginoase ale gazdelor, pana la finele primei parti a jocului, scorul nu s-a schimbat si echipele au mers la vestiare la scorul de 3-0. La doua minute dupa reluare, ialomitenii au reusit sa reduca din handicap. Portughezul Semedo de la campioana Romaniei a profitat de o eroare a defensivei adverse si a inscris cu un sut in forta, in stanga lui Lehmann, 3-1. Pana la finalul partidei, gazdele au mai trecut de cateva ori pe langa majorarea scorului, insa cifrele de pe tabela de marcaj au ramas intacte.

„Sevilla” a obtinut o victorie pragmatica

In celalalt meci al grupei G, avand nevoie de o victorie pentru a-si rezerva primul loc, spaniolii de la Sevilla au „aruncat” in teren o formatie puternica, cu doua varfuri de lance, lovind decisiv in minutul opt (din nou un gol rapid!), atunci cand Kanoute a deschis scorul transformand un penalti obtinut de Fernando Navarro. Meciul s-a incheiat cu scorul de 1-0, Sevilla si Stuttgart asigurandu-si prezenta in etapa urmatoare a Ligii Campionilor Europeni. Unirea va evolua in etapa play-off a turneului Europa League, unde va putea intalni si campioana R. Moldova, Sheriff Tiraspol, in cazul daca nistrenii vor obtine calificarea dupa meciul din deplasare cu Fenerbahce Istanbul.

VfB Stuttgart (Germania) – Unirea Urziceni (Romania) 3-1 (3-0)

Marcatori: Marica (5), Trasch (8), Pogrebniak (11), respectiv, Semedo (47)

Avertismente: Apostol, Brandan (ambii Unirea)

Unirea: Arlauskis, Bordeanu, Fernandes, Mehmedovici, Brandan, Semedo, Paduretu, Apostol (Todoran, 86), Balan (Rusescu, 62), Onofras (Varga, 46), Bilasco
Rezerve nefolosite: Tudor, Paraschiv, Nicu, Frunza
Antrenor: Dan Petrescu.

Arbitru: Viktor Kassai (Ungaria)

Stadion: VfB Arena (Stuttgart); 37.000 spectatori

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *