Actualitate

Uniunea Scriitorilor sustine initiativa Parlamentului 90 de a organiza Marea Adunare Nationala

Uniunea Scriitorilor din Moldova se declara solidara cu Asociatia „Parlamentul ’90” si sustine propunerea de a organiza, la 29 august 2009, Marea Adunare Nationala, care sa exprime vointa poporului si sa gaseasca solutii pentru a scoate R. Moldova din impasul in care se afla in acest moment.

Intr-o declaratie facuta publica, Uniunea Scriitorilor isi exprima ingrijorarea privind situatia politica de dupa alegerile din 5 aprilie. „Noi, scriitorii, nu putem sta deoparte si privi cu indiferenta derapajele actualei conduceri a R. Moldova de la principiile si valorile pe care le-am aparat pe baricade”, spun scriitorii.
„Fraudarea masiva a alegerilor parlamentare, inscenarea unei tentative de lovitura de stat prin devastarea Parlamentului si a Presedintiei de politisti, securisti si elemente declasate aduse din penitenciare, incriminarea partidelor democratice PL, PLDM si AMN, acuzarea Romaniei de implicare in scenariul primitiv al tentativei de lovitura de stat, actiunile represive, de o cruzime fara precedent, intreprinse de structurile de forta si de sistemul judiciar impotriva tinerilor, a tuturor cetatenilor, demonstreaza ca regimul comunist urmareste scopul de a ramane cu orice pret la putere pentru a ascunde crimele guvernarii de opt ani si de a evita tragerea la raspundere”, se mentioneaza in declaratie.
Scriitorii isi exprima convingerea ca „romanii moldoveni dintre Nistru si Prut merita sa traiasca intr-o societate cu o democratie autentica, nu doar condimentata cu minciuni comuniste”.
Subsemnand declaratia prezidiului Asociatiei „Parlamentul ’90”, Uniunea Scriitorilor indeamna societatea civila, toti oamenii de buna-credinta: intelectuali, medici, savanti, profesori, agricultori, muncitori, studenti, liceeni, sa participe la Marea Adunare Nationala din 29 august 2009, pentru a reitera atasamentul tuturor la libertate, la un viitor european.
Asociatia „Parlamentul ’90” a lansat, la finele lunii aprilie, initiativa de a convoca, dupa 20 de ani, o noua Mare Adunare Nationala. Membrii asociatiei au solicitat implicarea reprezentantilor Uniunii Scriitorilor si a partidelor politice care au trecut pragul electoral, inclusiv PCRM, pentru a constitui un Comitet de organizare. Reprezentantii partidelor politice s-au aratat sceptici atunci vizavi de aceasta idee.

Info-Prim Neo

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *