Timpul.md

CSI / Rusia 16 Martie 2015 | 11:24

Unul dintre iniţiatorii războiului din Donbas: Pe președintele Putin îl așteaptă fie o EXECUȚIE, fie ÎNCHISOAREA

Teroristul Igor Ghirkin (Strelkov), unul dintre initiatorii razboiului din Donbas, a declarat intr-o conferinta la Ekaterinburg că pe președintele rus Vladimir Putin îl așteapta fie o execuție, fie închisoarea.

Putin ar putea avea soarta împăratului Nicolae al II-lea, care a fost împuşcat în Urali, în 1918, potrivit Znak.com.

O altă versiune este sfârşitul lui Vladimir Putin într-o închisoare din Europa, asemenea sârbului Slobodan Milosevic, care a murit în 2006 la Haga.

Comentând cu privire la recentele negocierile de pace de la Minsk, Strelkov susţine că situaţia actuală repetă contextul de acum 100 de ani, de dinalinte de Primul Război Mondial.

„Cea mai puternică explozie de patriotism în 1914, oameni cu steaguri salută discursul împăratului, care spune că Rusia a decis să se ridice la lupta pentru Serbia şi să îndeplinească datoria patriotică. Apoi vine războiul, înfrângerile iau locul victoriilor… Începe o criză economică severă, câştigă putere sentimentul anti-război. Şi atunci „coloana a cincea”, care există şi în urmă cu 100 de ani, alcătuită din nobilime, industriaşi, Duma de Stat, toţi strigau despre patriotism, dar în secret conspirau, rezultatul complotului a fost înfrângerea zdrobitoare a Rusiei şi cufundarea ei în beznă”- interpretează Strelkov istoria secolului trecut.

El a continuat: „Acum, ei (coloana a cincea) au acelaşi plan, care este pus în aplicare cu precizie. Preşedintele a primit un credit popular nemaipomenit în primăvară … chiar colosal. Apoi au apărut mişcări de neînţeles. În primul rând, în legătură cu Novorossia, la început era Novorossia, apoi nu mai era, au apărut Republicile Populare Doneţk şi Lugansk, iar apoi republicile auto-proclamate, iar acum se vorbeşte despre regiunile cu autonomie ale Ucrainei. Şi oamenii nu mai înţeleg?! Parcă era vorba să apărăm Lumea Rusă, să-i susţinem pe ai noştri… Ei sunt într-adevăr ai noştri, nu că cei de la Kiev, care vorbesc în limba rusă dar strigă că ei sunt străvechii ukri (ucraineni). Calculul este simplu. Încă o jumătate de an de astfel de activităţi şi împotriva preşedintelui vor fi nu doar liberalii, dar şi patrioţii. Apoi, el va repetă soarta lui Milosevic, care a fost răsturnat în urmă unei lovituri comune, a liberalilor cu patrioţii locali, deoarece el a început să ducă o politică gen – nici cu voi, nici cu noi. El nici Occidentului nu s-a supus, dar nici pe patrioţii sârbi nu i-a susţinut, dn care cauza a putu fi posibil genocidul din Kosovo şi Krajina”.

Strelkov a menţionat, de asemenea că, în primăvară anului 2014, Vladimir Putin a făcut prima să mişcare greşită. „A ratat ocazia de a ocupă fără vărsare de sânge toată Novorossia. Cred că „coloana a cincea” l-a convins pe preşedinte că avem nevoie de o altă cale. Că urmare, avem acum un război sângeros, sancţiuni, presiune internaţională fără precedent”.

Un alt pas în lateral făcut de Putin, potrivit lui Strelkov, a fost în luna februarie la Minsk. „Poziţia ambiguă a Moscovei cu privire la ambele republici a dus la faptul că partea rusă a stabilit acum o „semi-blocada”. Regimul de frontieră a fost înăsprit, iar acum activiştii au probleme mari cu livrările de bunuri umanitare peste graniţa. Acum, orice marfă care se transporta trebuie să treacă prin proceduri de vămuire, plata impozitelor. Nu toate produsele pot fi transportate”, spune Strelkov.

Tot ce se întâmplă reprezintă maşinaţiuni ale „coloanei a cincea”, este convins Strelkov. ”Kievul nu acceptă niciun fel de concesii. Aceşti oameni nu au niciun fel de independenţa, ei au fost, sunt şi rămân junta creată pe bani străini. Ucraina – este o armă îndreptată împotriva Rusiei. Chiar dacă războiul nu ar fi izbucnit în Donbas, iar Rusia nu ar fi anexat Crimeea, guvernul de la Kiev tot ar fi declanşat un război împotriva Rusiei” – continuă Strelkov.

Teroristul rus a conturat şi dimensiunea noii campanii de război din Ucraina.

”Am tras concluzia că, în acest an, luptele se vor relua în Donbas, şi se vor relua destul de repede, iar războiul se va desfăşura cu mai multă intensitate decât în timpul campaniei de toamna şi de iarnă”. El a subliniat în repetate rânduri că Ucraina „este parte a Rusiei.” „Rusia este aşteptată la Odessa şi Harkov, Herson şi în Nikolaev. De fapt, mulţi oameni aşteaptă Rusia şi la Kiev. Inclusiv cei care se consideră ucraineni. Da, ei sunt strânşi la zid de propagandă şi teroare, dar ei sunt acolo „, – a declarat Strelkov.

Amintim că Igor Ghirkin (alias Strelkov), colonel GRU în rezervă, este dat în urmărire generală de către autorităţile din Ucraina. Acesta este acuzat de uciderea câtorva activişti pro-ucraineni din Donbas. Totodată, în cadrul interviurilor acordate presei ruse, Strelkov a povestit despre rolul său în anexarea Crimeei la începutul anului trecut şi despre atacurile armate pe care le-a iniţiat în estul Ucrainei împotriva forţelor de ordine ucranene cu un grup de combatanţi veniţi din Rusia. Practic, prin acţiunile grupării sale, Strelkov a fost unul din cei care a provocat războiul din estul Ucrainei.

sursă: paginaderusia.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus