Timpul.md

Actualitate 15 Ianuarie 2018 | 09:35

Urgența de la Hâncești, construită din banii României

Graţie Guvernului României, Spitalul raional Hâncești are o nouă „Unitate de Primiri Urgențe”: renovată complet și dotată cu utilaj medical de ultimă generație. Lucrările de construcție au costat 35 de mii de euro și au durat trei luni, scrie deschide.md

Evenimentul se datorează parteneriatului dintre Consiliul Județean Prahova, România, și Consiliul Raional Hâncești, a anunțat pe Facebook, vicepreședintele prahovean, Ludmila Sfârloagă.

„Se deschid ușile automat, intră ambulanța, apoi se închid, se preia pacientul într-o incintă încălzită prin tunuri de căldură. După preluarea pacientului se deschid automat ușile din cealaltă parte și ambulanța pleacă. Am văzut atâta bucurie în ochii celor care au participat la inaugurare, încât m-am simțit mândră”, a precizat Sfârloagă.

Tehnica de ultimă generație, cu care a fost dotată Unitatea de Primire Urgență, a fost achiziţionată în cadrul proiectului moldo-elveţian "Repemol" şi a costat două milioane de lei. Potrivit vicepreședintelui Sfârloagă, de aceste investiții „beneficiază nu numai raionul Hâncești, dar și raionele din fostul județ Lăpușna”.  

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus