Cultură

Urme poloneze in Moldova

Concurs pentru jurnalisti

Institutul Polonez din Bucuresti impreuna cu Ambasada Republicii Polone la Chisinau organizeaza cea de-a 5-a editie a concursului jurnalistic cu titlul „Urme poloneze in Moldova”, adresat tuturor autorilor de presa interesati de subiectul mostenirii poloneze de pe teritoriul R. Moldova (monumente de arhitectura, proprietati de pamant, mosii si familii vestite, personalitati remarcabile din randul polonezilor care au trait sau traiesc in R. Moldova, legaturi bilaterale).

Concursul se desfasoara pe mai multe genuri: articole stiintifice si de popularizare; publicistica si literatura. Juriul, format din profesionisti, va lua in considerare originalitatea stilului, in functie de genul ales; argumentarea logica; apolitismul; toleranta, indulgenta; educarea sentimentului de patriotism; autenticitatea istorica; originalitatea etc. Lungimea textului nu constituie un criteriu.

Data limita de primire a textelor este 15 ianuarie 2010. Regulamentul concursului poate fi accesat pe www.culturapoloneza.ro/Concursuri.

Invingatorii vor primi urmatoarele premii:
Premiul I – 400 euro
Premiul al II-lea – 200 euro
Premiul al III-lea – 100 euro

Lucrarile jurnalistilor trebuie expediate pe adresa: Ambasada Republicii Polone, Chisinau, str. Grenoble nr. 126A, cu mentiunea „Pentru concursul Urme poloneze in Moldova”.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *