Politică

Usatîi a rămas blocat pe aeroportul din Moscova: ”Am ajuns prea târziu”

Pentru prima dată compania aeriană S7 mi-a făcut un astfel de truc. Urma să iau avionul spre Chișinău la ora 10.50. La ora 10.30 am încercat să iau avionul, dar cei de pe aeroport mi-au spus că am ajuns prea târziu. Aștept următorul avion”, a scris Usatîi pe Facebook.

Reamintim că, Renato Usatîi a postat pe pagina de Facebook o înregistrare video în care spune că pleacă de urgență la Moscova pentru câteva zile, în care să pregătească niște înregistrări video, care să apară pe internet în cazul în care acesta va fi arestat.

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, s-a lăudat presei cum a obținut interceptat ilegal discuțiile dintre primarul de Orhei, Ilan Shor, și fostul premier Vlad Filat. Mai mult, acesta spune că mai are înregistrări cu discuțiile lui Mihai Ghimpu, Valeriu Streleț, Iurie Leancă și Vlad Plahotniuc.

Potrivit lui Usatîi, aceste convorbiri telefonice nu au fost interceptate de către SIS, ci de o aplicație-spion: ”Pe telefon vine un mesaj în care apare o aplicatie și cere să fie instalată. Odată instalată, această aplicație poate citi toată informația din telefon”.

”Am demonstrat pe parcursul anului trecut că Usatîi este un virus care intră acolo unde îi trebuie. Am declarat anul trecut că Filat o sa fie supravegheat și va ajunge la pușcărie. Și am fost nevoit să-mi îndeplinesc promisiunea în fața cetățenilor și am fost nevoit chiar și pentru securitatea mea. Am făcut acest lucru pentru ademonstra că Shor și Filat sunt complici”, a declarat Usatîi în cadrul emisiunii ”Pahomi”.

Procuratura Generală a anunțat astăzi că a deschis un dosar penal pe numele lui Renato Usatîi după ce acesta a publicat pe contul său de Youtube mai multe înregistrări ale convorbirilor telefonice dintre Vlad Filat și Ilan Shor.

Dosarul a fost deschis sub aspectul comiterii infracțiunii de violare a dreptului la secretul corespondenţei. În cadrul investigațiilor și acțiunilor de urmărire penală urmează a fi stabilite circumstanțele colectării, deținerii și difuzării convorbirilor respective, precum și alte eventuale fapte infracționale cu referință la circumstanțele descrise.

Procuratura Generală s-a autosesizat şi a pornit urmărirea penală pe faptul difuzării înregistrării convorbirilor dintre Ilan Şor şi Vladimir Filat, precum şi a afirmaţiilor lui Renato Usatîi despre interceptarea convorbirilor unor demnitari şi politicieni.

Renato Usatîi a publicat ieri o serie de interceptari ilegale între Vladimir Filat și Ilan Shor. Acesta a recunoscut ulterior că prin metode ilegale a interceptat respectivele convorbiri.

(OFICIAL) PG s-a autosesizat și a pornit urmărirea penală în cazul interceptărilor dintre Shor şi Filat. Usatîi acuză că este un dosar fabricat

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *