Ultima oră

Usatîi promite un candidat surpriză la alegerile prezidenţiale

Usatîi a refuzat să nominalizeze candidatura, dar a spus că nu este Maia Sandu şi nici Andrei Năstase. „Andrei Năstase e un băiat bun, de care se teme Vlad Plahotniuc, dar noi vom susține alt candidat”, a spus Renato Usatîi într-o postare video pe pagina sa de Facebook.

Politicianul a menţionat că acest candidat este foarte cunoscut în R. Moldova și va avea o susținere şi din partea factorilor de decizie care pot să influențeze lucrurile.

„Vom avea candidatul nostru care se va bate pentru victorie pe eșichierul de stânga. Va fi un candidat bun, care îi va surprinde plăcut pe foarte mulți. Cel mai important e că acest candidat nu va fi susținut doar de mine și de alegători, dar și de cei care pot să influențeze ca să aibă succes în alegeri”, a declarat Usatîi.

Primarul de Bălți crede că acest candidat-surpriză le va plăcea chiar și socialiștilor, cu excepția celor din conducerea partidului.

Rugat de internauţi să spună numele candidatului-surpriză, Renato Usatîi a menţionat nu poate să spună numele. „Va fi o surpriză. Așa susținere nu a avut nimeni în istoria R. Moldova. Este o persoană foarte cunoscută în R. Moldova”, a adăugat Renato Usatîi.

Reamintim că la 4 martie Curtea Constituţională a stabilit că actuala procedură de alegere a șefului statului este neconstituțională. Potrivit Curții, ar trebui să se revină la procedura utilizată până în anul 2000, adică prin vot direct. Astfel, cel de-al cincilea șef de stat în Moldova va fi ales direct de popor.
 
Moldova.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *