Timpul.md

Actualitate 12 Octombrie 2015 | 15:36

Usatîi riscă să stea până la 6 ani după gratii pentru că a blocat bulevardul „Ștefan cel Mare”

Liderul Partidului Politic „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, şi susţinătorii lui riscă amenzi de până la 20 de mii de lei şi privaţiune de libertate până la 6 ani pentru blocarea bulevardului Ştefan cel Mare.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General de Poliție, poliția a inițiat mai multe proceduri de documentare a încălcărilor din dimineața zilei de 12 octombrie.

”În dependență de calificarea faptelor persoanelor implicate în acțiunile de blocare a arterelor de transport, acestea pot fi sancționate fie conform art. 271 (blocarea intenţionată a arterelor de transport ) si art. 287 (huliganism) CP RM, care prevăd o amendă de până la 20 000 de lei, cu privarea de libertate de pîna la 6 ani, fie conform art. 225 al Codului Contravențional al RM, pentru care riscă o amendă de la 1000 la 2000 de lei.

De asemenea, au fost încălcate regulile circulației rutiere, și anume: oprirea interzisă și circulație interzisă autocamioanelor, care conform art. 240 al Codului Cntravențional al RM prevede o amenda de pîna la 500 lei cu aplicarea a trei puncte de penalizare pentru conducătorii auto.

În același timp, pentru organizarea ilegală a manifestațiilor, persoanele implicate riscă o amenda de pâna la 1000 de lei, conform art. 67 al Codului Contravențional”, se arată în comunicat.

sursa: timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus