Timpul.md

Actualitate 27 August 2019 | 16:44

Usatîi: Ziua Independenței este cea mai importantă sărbătoare națională a Republicii Moldova

Liderul Partidului Nostru Renato Usatîi a marcat Ziua Independenței Republicii Moldova la Bălți, alături de administrația publică locală dar și de mai mulți locuitori și oaspeți ai municipiului. Usatîi i-a dorit Republicii Moldova să devină cu adevărat independentă, cu cetățeni prosperi și o economie puternică.

Manifestațiile oficiale dedicate Zilei Independenței la Bălți au avut loc în fața monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul orașului, unde a fost intonat Imnul de Stat, iar Renato Usatîi alături de primarul „capitalei de Nord” Nicolai Grigorișin, alți reprezentanți ai administrației locale, dar și simpli cetățeni, au depus flori și s-au închinat în fața marelui Domnitor.

Ziua Independenței este cea mai importantă sărbătoare națională a Republicii Moldova, a declarat Renato Usatîi în fața camerelor. El a menționat că după ce a fost câștigată independența, aceasta trebuie păstrată. În context, el a remarcat că țara noastră, de jure nu este cu adevărat independentă în condițiile în care unele state își permit să-și facă jocurile politice în Republica Moldova, iar sute de mii de cetățeni o părăsesc în căutarea unei vieți mai bune.

„Doar atunci Republica Moldova va fi cu adevărat independentă când fiecare cetățean din sutele de mii aflați peste hotarele țării se vor mândri că sunt cetățeni ai Republicii Moldova. Atunci când sutele de mii de cetățeni vor reveni acasă, unde vor avea locuri de muncă, când pensionarii nu se vor mai gândi cum să supraviețuiască zilei de mâine”, a declarat liderul Partidul Nostru.

Renato Usatîi susține că un stat independent este și un stat cu o economie prosperă.

Totodată, el a arătat că și cetățenii trebuie să contribuie la dezvoltarea țării. „Trebuie să muncim pentru a dezvolta țara și, cum a spus Ștefan cel Mare, trebuie să păstrăm Republica Moldova pentru generațiile viitoare. Pentru că în funcție de cum vom lucra și vom contribui la dezvoltarea țării, va depinde ce fel de țară vom avea sute și chiar mii de ani înainte”, a mai declarat Usatîi.

Renato Usatîi a felicitat toți cetățenii Republicii Moldova cu ocazia Zilei Independenței și într-un mesaj pe contul său de Facebook, în care, de asemenea, menționează că de aportul fiecăruia depinde viitorul acestui stat. „Priviți în jur și gândiți-vă – cum ați vrea să vedeți Moldova peste cinci, zece, sau cincizeci de ani? Cum vom lăsa Moldova copiilor, nepoților noștri și generațiilor următoare? Ziua Independenței este un simbol al unității în dorința de a face țara, dar și viața fiecărui om, mai bune. Viitorul republicii și al locuitorilor Moldovei depinde doar de noi. Este important aportul fiecăruia: toate marile victorii încep cu pași mici. Faceți mai multe fapte bune, învățați, dezvoltați-vă, lucrați, educați copii”, a îndemnat Renato Usatîi.

Totodată, el a accentuat și necesitatea unor guvernări care să se conducă de interesele țării și ale cetățenilor. „Un stat independent este statul care îndeplinește voința poporului și acționează în interesul său. Nu în interesele unei clici de politicieni, nu în interesele oligarhilor, dar în interesele cetățenilor, care, pe căi democratice, aleg slujitorii poporului. Bunăstarea țării depinde doar de cetățenii săi”, potrivit lui Renato Usatîi.

De asemenea, primarul de Bălți Nicolai Grigorișin și-a exprimat speranța în posibilitatea construirii unui stat prosper și ca oamenii să nu mai vrea să părăsească Republica Moldova. „Sper să nu mai plece oamenii, să fie stabilitate și ca cetățenii să vrea să rămână să trăiască, iar copiii noștri să nu-și părăsească localitățile natale și țara”, a menționat Grigorișin.

La Bălți, manifestațiile dedicate Zilei Independenței vor continua inclusiv cu un grandios concert, organizat de administrația locală și Fundația Renato Usatîi, cu îndrăgita trupă rock „Zdob și Zdub” cap de afiș.

Reprezentanții Partidului Nostru au marcat astăzi Ziua Independenței și la Chișinău, unde au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare, acolo de unde au început acțiunile care au condus la proclamarea Independenței.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus