Timpul Liber

Vă felicităm cu ocazia zilei de 1 aprilie! Cât de fain sunt păcălite vedetele îndrăgite

 Lui Gheorghe Urschi i-au furat maşina

Unul dintre cei mai mari umorişti de la noi, Gheorghe Urschi, a fost şi el ţinta unor păcăleli făcute de către colegii de scenă, ce-i drept puţin maliţioase, dar destul de reuşite. Iată ce ne povesteşte maestrul: „Când mi-am cumpărat primul automobil, eram nedumerit în privinţa unor comenzi de pe panou şi am rugat un prieten să le regleze. I-am dat cheile de rezervă, iar eu am plecat la repetiţii. A doua zi trebuia să merg la cumpărături pe lângă Teatrul „Luceafărul”. Intru în magazin, după care ies cu punga şi mă îndrept spre maşină. Când ridic capul, rămân perplex, maşina nu-i nicăieri. În acel moment am avut un sentiment greu de tălmăcit. Prietenii mei poznaşi mi-au mutat maşina după magazin, iar ei s-au ascuns şi râdeau toţi patru într-o cabină telefonică. Aşa se amuzau că erau să cadă cu tot cu cabină. Abia atunci când i-am văzut mi-am dat seama că a fost o farsă şi, evident, după aceea am savurat delicatesa împreună”.

Maria Iliuţ „a participat la o emisiune televizată”

Cântăreaţa a „ingerat” pe 1 aprilie o picanterie, chiar în timp ce se îndrepta spre studioul televiziunii. Asta se întâmpla atunci când mai făcea parte din echipa „Tălăncuţei”. „Într-un mod cu totul neaşteptat, ne-a chemat cineva pe noi, câteva fete, să venim urgent a doua zi la televiziune unde trebuia să participăm la o aşa-zisă emisiune. Am ajuns la studio, după o noapte de nesomn şi cuprinse de emoţia pregătirilor de aseară, iar cei de acolo strângeau nedumeriţi din umeri, neştiind despre ce emisiune este vorba. Nu trece mult timp şi telefonează „răufăcătorul” care… ne felicită cu ocazia zilei de 1 aprilie. La început ne-am supărat, dar apoi ne-am amuzat cu toţii”.

Zinaida Julea „a mers în turneu”

Interpreta a fost anunţată că Orchestra „Fluieraş” va concerta chiar de 1 aprilie, spectacolul urmând să aibă loc într-o localitate îndepărtată. „Am venit cu toţii pregătiţi, cu valize, cu căţel, cu purcel şi toată recuzita pentru că chipurile trebuia să mergem undeva departe, cred că la Moscova. Vă daţi seama cum au râs pe seama noastră directorul orchestrei şi ceilalţi, când ne-au anunţat că vom avea zi liberă. Alte glume se mai făceau de obicei în cabinele de machiaj, unde ne găseam şireturile şi mânecile hainelor legate”. Cântăreaţa a precizat că acum este foarte suspicioasă şi foarte greu se lasă păcălită. „Colegii mei ştiu deja că nu sunt credulă şi nu se apucă să-mi facă farse. Eu, la rândul meu, când pregăteam cuiva vreo capcană, nu lăsam omul să se chinuiască prea mult. Cred că între bărbaţi se practică cel mai des un gen de glume ceva mai groteşti, lor le stă mult mai bine”.

Ninela Caranfil agreează umorul fin şi de calitate

Deşi Ninela Caranfil se consideră o fire prea serioasă pentru ca cineva să îndrăznească să o ia la mişto şi, la rândul ei, să facă haz pe seama cuiva, actriţa recunoaşte necesitatea şi efectul benefic al râsului. Ea spune că nu agreează deloc umorul facil şi de băşcălie, preferând, în schimb, ironia fină şi subtilă. „Eu am umor la replică, dar nu-mi place să fac farse colegilor… şi glume din astea. Dar totuşi, dacă nu ai simţul umorului, poţi înnebuni în viaţa asta”.

Anatol Dumitraş a rămas în Germania pe un peron din Frankfurt

Autorul şlagărului „Hei-hei, poliţist!” ne-a relatat că în echipa sa de artişti se obişnuia frecvent amuzamentul, mai ales atunci când mergeau în turnee. Cântăreţul îşi aminteşte că cea mai „dură” farsă pe care i-au făcut-o colegii de grup a fost atunci când a umblat cu ghetele ude la minus 25 de grade, în Krasnoiarsk. O altă glumă inspirată a fost şi atunci cănd se afla într-un turneu la Riga. „Deşi Casa de cultură de acolo avea şase intrări, colegii mei au încuiat-o şi pe cea principală, iar eu făceam ture în jurul blocului şi nu puteam intra pe nicăieri. Evident, arătam ca un hamster ce se rotea într-un cerc. O situaţie hazlie a fost altă dată, când au încuiat vagonul rezervat pentru artişti şi am rămas ca disperatul pe un peron din Frankfurt.

Petru Hadârcă îşi trimitea colegii… prin gări şi aeroporturi

Pe timpul studenţiei sale la Moscova, actorul Petru Hadârcă era calificat drept cel mai mare farsor, iar asta pentru că se ţinea mereu de pozne şi chiar atunci când nu „cocea” nimic era mereu suspectul principal. Actorul îşi aminteşte cu mare haz cum l-a trimis pe colegul său de cameră ca să-l întâmpine pe un consătean la gara de trenuri din Moscova. „Am sunat la căminul unde eram cazaţi împreună, mi-am modificat vocea şi îi spuneam că eu sunt prietenul lui Valerică din satul Pepeni şi că sunt într-o excursie la Sankt Petersburg, cu profesorii din raion, iar mâine voi ajunge la Moscova şi să vină după mine dimineaţă pe la 6.00. A doua zi, săracul meu coleg a plecat în grabă şi foarte devreme cu un taxi spre Gara „Leningrad” din Moscova ca să-l întâlnească pe dragul Valerică. Nu ştiu după câte trenuri a alergat sărmanul, dar s-a întors târziu şi foarte abătut că nu a reuşit să ajungă la întâlnire, atribuindu-şi şi o anumită vină, că cică n-o fi înţeles bine coordonatele. Am râs de el până n-am mai putut, iar apoi am recunoscut că eu eram făptaşul Valerică din Pepeni. O altă farsă i-am făcut-o colegului de atunci, Valentin Cucu, pe care l-am trimis la Aeroportul „Vnukovo” după soră-sa, la o distanţă mult mai mare decât până la gara de trenuri. A urmat apoi un fel de reticenţă din partea colegilor. Odată unul a venit la mine cu o telegramă şi m-a rugat să-i spun sincer dacă eu i-am trimis-o, sau era pe bune…”.
Petru Hadârcă ne dă un sfat: atunci când vom face farse să alegem şi persoana potrivită, să fie un om spiritual şi nu foarte susceptibil, pentru că „Soarta unei glume nu depinde de gura care o spune, ci de urechea care o aude”.

Nadia Tătaru

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *