Timpul.md

Actualitate 7 Aprilie 2020 | 10:50

Vaccinare. Medic: Dacă e nevoie, trebuie făcută cu forța! Iată DOVADA clară!

Dr. Gindrovel Dumitra, Coordonator Grupul de Vaccinologie al SNMF subliniază importanţa vaccinării în contextul actualei pandemii de coronavirus.

"Avem o dovadă clară: ce se poate întâmpla în momentul în care o populaţie mare se află în faţa unui virus care o prinde descoperită. Întreaga populaţie a globului a fost susceptibilă la apariţia infecţiei cu Covid-19. Practic ne aflăm într-o etapă în care demonstrăm ceea ce vorbeam cândva. Am avut atâtea episoade de rujeolă în care au murit copii, atâtea episoade de difterie, de tuse convulsivă nici nu mai vorbesc încât foarte multă lume pur şi simplu a uitat de beneficiile pe care le aducea vaccinarea.

Acum vedem o întrebare care se pune frecvent: când apare vaccinul? Toată lumea aşteaptă acum să fie produs un vaccin care să o ferească de această tragedie. E un moment în care trebuie să conştientizăm, să întărim încrederea populaţiei în vaccinare. (...) Poate că este timpul să aducem argumente de ce este necesară o campanie de vaccinare OBLIGATORIE. Pentru că vaccinarea obligatorie nu reprezintă un scop în sine, ci APĂRAREA SĂNĂTĂŢII populaţiei. Şi, dacă este nevoie, chiar cu forţa!", a declarat dr. Gindovel Dumitra, în cadrul DEZBATERII ONLINE „Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile”, organizată, marţi, de trustul DC Media Group.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus