Actualitate

Vaccinul românesc împotriva virusului SARS- CoV-2 ar putea fi produs în masă în parteneriat cu India

Rahul Shrivastava, ambasadorul Indiei la Bucureşti, a solicitat o întâlnire cu echipa care lucrează la elaborarea vaccinului românesc împotriva coronavirusului SARS-Cov-2. Diplomatul a vizitat centrul OncoGen din Timişoara, unde a stat de vorbă cu medicul Virgil Păunescu, şeful echipei care lucrează la vaccin.

Săptămâna trecută, am fost onoraţi de vizita ambasadorului Indiei la Bucureşti, Excelenţa Sa domnul Rahul Shrivastava, care a petrecut aproximativ patru ore la Centrul OncoGen. Am vorbit despre rezultatele cercetărilor noastre, în mod deosebit despre vaccinul împotriva SARS-CoV-2 dezvoltat de noi.

În urma întâlnirii Excelenţa Sa, domnul Rahul Shrivastava, acesta a declarat că ceea ce se întâmplă la OncoGen este unic şi că rezultatele cercetărilor conduc către unul dintre cele mai eficiente vaccinuri împotriva SARS-CoV-2, lucru pe care îl va prezenta într-un raport Comisiei Speciale pentru Coronavirus din India”, a transmis medicul Virgil Păunescu, şeful centrului OncoGen din Timişoara.

India este cel mai mare producător de vaccinuri din lume şi acoperă 60% din producţia mondială de vaccinuri. De asemenea, indienii se extind şi în România, unde au achiziţionat mai multe fabrici de medicamente.

Ambasadorul a afirmat că În urma discuţiilor purtate la Timişoara, e încrezători că poate exista un parteneriat India-OncoGen pentru producţia în masă a acestui vaccin.

OncoGen rămâne în continuare în parteneriat cu cei de la Institutul Cantacuzino, pentru obţinerea vaccinului împotriva virusului SARS-Cov-2.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *