Cultură

Valentin Boghean: „Deocamdată, fac muzică pe cont propriu”

Valy are un tip de sinceritate neobişnuită, aproape copilărească, nu face tapaj din importanţa sa şi nici nu dă semne că ar suferi de „personalită”, boală care pe mulţi îi atinge… Totuşi, să stai de vorbă cu el, în cazul în care reuşeşti să-l găseşti, este cam riscant – există pericolul să fii dezbrăcat de orice infatuare omenească şi sancţionat prin simplitate şi cumpătare. Şi conversaţia noastră a fost atipică: mi-a aruncat on-line nişte gânduri, iar eu a trebuit să mă prind.

Dacă Valentin Boghean nu a căutat niciodată celebritatea, atunci pot spune, pe bună dreptate, că celebritatea a avut suficiente motive să-l găsească pe el – deşi afirmă că nu s-au cunoscut niciodată. „Eu mă tem de astfel de laude şi nu ştiu cum e să fii celebru. Nu caut celebritatea, deoarece nu o consider o virtute. În R. Moldova, în cazul în care aici există vedete şi showbiz, eu cu siguranţă nu fac parte din acest grup, ci sunt din altă gaşcă. Despre mine pot spune doar că sunt un om simplu de la sat, iar acolo nimeni nu are nevoie de asta, fiindcă sensul vieţii se regăseşte în micile bucurii oferite de natură”.

Tot de la natură, probabil, a învăţat să fie sincer şi pasional. Ce-i drept, zice el, singura pasiune, incurabilă, de care suferă este „pasiunea pentru frumos”, ale cărei stări le transpune extrem de înduioşător în muzica sa şi pe care o trăieşte cu intensitate maximă. „Relaţia mea cu muzica, sau muzica în sine, nu are nevoie de definiţie, dacă eşti în intimitate cu ea. Important este rodul acestei conexiuni”, ne mărturiseşte interpretul, precizând că, pentru moment, nu-şi doreşte o colaborare cu vreun anume artist, fiind concentrat asupra proiectelor individuale. „Deocamdată, mai am foarte multe de spus în muzică şi am ales s-o fac pe cont propriu”, ne-a spus Valentin, refuzând însă să ne lase în culisele creaţiei sale. Singurul detaliu „publicabil” este acela că, deşi vara e în toi, el nu pierde timpul în zadar şi munceşte – dar surprizele muzicale se vor lăsa dezvăluite tocmai la toamnă. Cât despre eventualitatea de a-şi pune pirostriile, „magicianul” a fost şi mai evaziv, însă ne-a asigurat că dragostea sa e undeva prin preajmă – trebuie doar să o descopere.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *