Ultima oră

Valeriu Boboc a fost decorat post-mortem cu Ordinul Republicii

Şeful interimar al statului a anunţat despre acordarea înaltei distincţii în cadrul Mitingului comemorativ dedicat împlinirii unui an de la evenimentele din 7 aprilie 2009, desfăşurat în Scuarul Parlamentului R. Moldova.

La eveniment sunt prezenţi mai mulţi deputaţi, miniştri, dar şi sute de oameni simpli, care au decis să aducă un omagiu tinerilor care au protestat la 7 aprilie 2009.

Vicepreşedintele Parlamentului, deputatul AMN, Serafim Urechean a amintit că în timpul evenimentelor din aprilie trecut nu a decedat doar Valeriu Boboc, ci şi alţi trei tineri: Ion Ţâbuleac, Eugen Ţap şi Maxim Canişev.

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă a mulţumit tinerilor că au „stat drepţi şi au învins comunismul”, menţionând că autorii crimelor sunt cei care au ordonat maltratarea protestatarilor. „Dacă un tânăr a aruncat o piatră sau a comis o nelegiuire, nimeni nu are dreptul să îi omoare, a mai remarcat Chirtoacă.

Prim-ministrul Vlad Filat a remarcat că la 7 aprilie 2009 a fost consemnată cea mai mare crimă a miliţionerului sovietic Vladimir Voronin. "Sunt mândru că sunt cetăţean al R. Moldova, care a demonstrat că este puternică şi consolidată atunci când simte că este călcată în picioare. Vă asigur că noi avem viitor european care ne va oferi siguranţă şi bunăstare. De aceea ne dorim ca acea zi de 7 aprilie să nu se mai repete niciodată", a declarat Filat.

În acest context, premierul a remarcat că evenimentele din aprilie 2009 au constituit unul din obiectivele edificării unui Monument al Libertăţii.

Acest monument reprezintă un obiect urban, compus din 12 panouri ce formează pe diagonală o cruce care urcă spre cer.

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *