Actualitate

Valeriu Triboi a scăpat ca prin urechea acului de închisoare

Procurorul pe caz, Dorin Compan, a declarat, după pronunţarea sentinţei, că amenda este cea mai blândă sentinţă conform Codului Penal şi a fost aplicată ca urmare a faptului că fostul viceministru şi-a recunoscut deplin vina, a indicat probele şi modalitatea de comitere a infracţiunii. Totodată, acesta returnat prejudiciul cauzat statului în sumă de peste 2,5 milioane de lei. Procurorul a menţionat că nu a auzit însă la pronunţarea sentinţei, dacă fostului funcţionar i-a fost aplicată interdicţia de a ocupa anumite funcţii publice, dat fiind faptul că procurorii au solicitat o asemenea măsură restrictivă pentru o perioadă de opt ani.

Valeriu Triboi a fost reţinut pe 31 martie ca urmare a unor percheziţii efectuate la Ministerul Economiei. Potrivit procurorilor, în perioada 2014 – 2016, fostul viceministru, abuzând de funcţia pe care o deţinea, prin intermediul unor persoane ar fi cumpărat de la SA Moldtelecom, fondator fiind Ministerul Economiei, un imobil de aproape un milion de lei. Ulterior a dat clădirea în locaţiune pentru un termen de 10 ani întreprinderii Furnizarea Energiei Electrice Nord.

Acesta ar mai fi dat indicaţii unor factori de decizie ai întreprinderii să repare imobilul dat în locaţiune, pentru care au fost alocate patru milioane de lei. Pentru acelaşi imobil, compania Furnizarea Energiei Electrice Nord, care a reparat clădirea din banii proprii, urma să achite plata de arendă sub 50 de mii de lei pe an.

adev.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *