Timpul.md

Actualitate 26 Decembrie 2017 | 08:34

„Vânători” cercetați pentru deținerea și folosirea ilegală a armelor de vânătoare

Polițiștii de frontieră documentează patru cetățeni moldoveni pentru deținerea ilegală a armelor de vânătoare și cartușe. Mai mult, există bănuială rezonabilă că aceștia ar fi folosit armele cu scop de vânătoare în zona de frontieră.

În primul caz, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Costești, aflată în misiune de serviciu, a observat în direcția localităților Cobani-Balatina un mijloc de transport, model Volkswagen Caddy, care înainta spre linia de frontieră. În baza informațiilor deținute, conform analizei de risc, s-a luat decizia opririi în trafic a autoturismului pentru verificările de rigoare. Urmare, la fața locului au fost legitimați trei cetățeni moldoveni, cu viza de domiciliu în sat Balatina, r-nul Glodeni. În timpul verificării fizice a mașinii, polițiștii de frontieră au depistat două arme cu țeavă lisă, ”TOZ” cal. 16 mm și ”Pietro Berreta Armament” cal.12 mm, pentru care nici unul din bărbați nu a putut prezenta documente de deținere și chiar actele de port armă. Totodată, în urma extinderii cercetărilor în regiune, s-au găsit și ridicat cinci cartușe de cal.16 mm, model ”Slug 27”.
Persoanele reținute au fost rezervate în declarații, recunoscând doar faptul că urmau să desfășoare activități de vânătoare în zonă.

Al patrulea ”vânător” a fost depistat în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Olănești. În apropiere de sat. Crocmaz, r-nul Ștefa Vodă, polițiștii de frontieră au stopat un Nissan, fiind identificați doi locuitori ai sat. Crocmaz. În cadrul controlului, pe bancheta din spate a mașinii a fost observată o armă de vânătoare. Din cercetările primare, arma de model IJ 27M și două cartușe de cal. 12 mm aparțineau unuia din bărbați, care era în calitate de pasager. Pentru bunurile date persoana nu a putut prezenta documentele necesare. În cadrul audierilor, ambii bărbați au declarat că se aflau la paza stufului din zonă.

În prezent, armele și cartușele au fost transmise la Centrul național de expertize judiciare. Polițiștii de frontieră continuă cercetările pentru elucidarea circumstanțelor, ulterior cazurile vor fi transmise, după competență, organelor abilitate pentru luarea măsurilor legale ce se impun. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus