Ultima oră

Vânatul iepurilor de câmp ar putea fi interzis

Viceministrul Mediului Lazăr Chirică susţine că, din cauza înmulţirii vulpilor şi a vulturilor, dar şi din cauza vânatului, numărul iepurilor a scăzut. Potrivit datelor, este vorba despre aproximativ 73.000 de exemplare, în timp ce numărul ar trebuie să ajungă la 200.000, pentru a fi permis vânatul.

"Numărul iepurilor este foarte mic în Republica Moldova şi este sub nivelul optim. Cel puţin anul acesta, dar ştiţi că nu numai anul acesta, dar vreo trei ani vom interzice vânatul la iepuri", a declarat viceministrul Mediului Lazăr Chirică.

Potrivit proiectului de hotărâre, sezonul de vânătoare va fi deschis în data de 15 august. Astfel, vulpile vor putea fi vânate până în ultima zi a lunii februarie a anului viitor.

Tot din 15 august se va permite vânatul prepeliţelor, dar şi al porumbeilor. Sezonul pentru prepeliţe se va încheia în data de 14 octombrie, cu o limită a vânatului de până la 21.000 de păsări, iar pentru porumbei patru zile mai târziu şi vor putea fi vânate aproape 30.000 de exemplare.

Fazanii vor putea fi vânaţi în perioada 3 octombrie – 13 ianuarie a anului viitor. Autorităţile au stabilit o limită de 13.000 de fazani.

Pentru mistreţi, vânătoarea se va deschide în data de 21 noiembrie şi va dura până în ultima zi a anului. Pentru acest sezon, vânătorii vor putea împuşca doar 227 de animale.
 
Sursa: Publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *